ΤΟΥΡΚΙΑ: Με αναφορά στην Αγία Σοφία το διάγγελμα Ερντογάν για πραξικόπημα 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ: Με αναφορά στην Αγία Σοφία το διάγγελμα Ερντογάν για πραξικόπημα 2016

Αναφορά στην Αγία Σοφία έκανε στο διάγγελμά του για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά το διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «όπως κάναμε να ακουστεί ξανά στους ουρανούς η προσευχή  της Αγίας Σοφίας η οποία σίγησε για 86 χρόνια, όπως ανεβάσαμε ακόμη πιο ψηλά τη σημαία μας κάθε φορά που οι ορκισμένοι εχθροί μας προσπάθησαν να την υποστείλουν, είμαστε αποφασισμένοι να εξοντώσουμε με τον ίδιο τρόπο και τις επιθέσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων».

«Για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο λένε ότι είναι ‘διαμοιρασμός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας’. Θα απογοητεύσουμε αυτούς που έχουν κυριευτεί με τα ίδια όνειρα σε μια περίοδο που σείονται τα θεμέλια της παγκόσμιας τάξης», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.
 
«Για να κατανοήσουμε την 15η Ιουλίου, πρέπει να έχουμε επίγνωση του νοήματος της κατάκτησης της Κων/πολης, την οποία υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή», είπε. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE