H Koμισιόν εγκρίνει επενδύσεις στην επεξεργασία λυμάτων στην Ελλάδα

H Koμισιόν εγκρίνει επενδύσεις στην επεξεργασία λυμάτων στην Ελλάδα

Η Κομισιόν, και συγκεκριμένα η αρμόδια Επίτροπος Ελίζα Φερέιρα, ανακοίνωσε ότι ενέκρινε ένα έργο επεξεργασίας λυμάτων στην Αττική, αξίας άνω των 176 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Συνοχής.

 

Σύμφωνα με την Κομισιόν, αυτή η επένδυση αφορά την κατασκευή μιας σύγχρονης υποδομής αποχέτευσης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ασφαλέστερη διάθεση των λυμάτων στους δήμους Ραφήνα-Πικέρμι και Σπάτα-Αρτέμιδα της Αττικής.

Μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, το έργο θα οδηγήσει στην επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων για άρδευση, ώστε να αντλείται λιγότερο νερό από την άνω επιφάνεια των υπόγειων υδάτων και προκειμένου να μειωθεί η αλάτωση.

Η Επίτροπος αρμόδια για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις σχολίασε πως "διασφαλίζοντας ότι δεν εκλύονται λύματα που δεν έχουν υποστεί αγωγή ή είναι ανεπαρκώς επεξεργασμένα, το έργο αυτό θα συμβάλει σε μια καθαρότερη, υγιέστερη θάλασσα και έδαφος για καλύτερη ποιότητα ζωής κατοίκων και τουριστών Αττική."

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.