ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Έθεσε τις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ - Κατ' ιδίαν συνάντηση με Μέρκελ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Έθεσε τις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ - Κατ' ιδίαν συνάντηση με Μέρκελ

Το ζήτημα των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και τη βούληση και αποφασιστικότητά του για επανέναρξη, το συντομότερο δυνατόν, διαπραγματεύσεων για επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, εξέφρασε στην Καγκελάριο Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια κατ` ιδίαν συνάντησης, στο περιθώριο του Συμβουλίου.

Η δε Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε την ετοιμότητά της, στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, να μελετήσει τρόπους για εκτόνωση της έντασης εντός των θαλάσσιων ζωνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε κατ΄ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο των εργασιών του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει ο Εκπρόσωπος "κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και άριστο κλίμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις από μέρους της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν από την ΕΕ όλα τα απαραίτητα μέτρα για τερματισμό τον έκνομων τουρκικών ενεργειών".

"Την ίδια ώρα, επανέλαβε τη βούληση και αποφασιστικότητά του για επανέναρξη, το συντομότερο δυνατόν, των διαπραγματεύσεων για επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό", σημείωσε ο Κ. Κούσιος.

"Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με την Καγκελάριο της Γερμανίας τα θέματα που αφορούν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς και τις επιδιώξεις της γερμανικής προεδρίας κατά το εξάμηνο που προεδρεύει", κατέγραψε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση, "η Γερμανίδα Καγκελάριος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προοπτικές για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό και τόνισε την ετοιμότητά της, στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, να μελετήσει τρόπους για εκτόνωση της έντασης εντός των θαλάσσιων ζωνών της Κυπριακής Δημοκρατίας"

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE