Συνάντηση Νοτίων και 'Frugal 5' με στόχο τον συμβιβασμό - Επιμένουν σε επιχορηγήσεις πολύ κάτω των 400 δις οι 5

Συνάντηση Νοτίων και 'Frugal 5' με στόχο τον συμβιβασμό - Επιμένουν σε επιχορηγήσεις πολύ κάτω των 400 δις οι 5

Συνάντηση των Νοτίων (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) με τις χώρες που επιμένουν στις περικοπές (Αυστρία, Δανία, Ολλανδία, Σουηδία και Φινλανδία) διεξάγεται αυτή την ώρα στο περιθώριο του Συμβουλίου, σε μια νέα προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές των δύο πλευρών και να οικοδομηθεί ένα πλαίσιο συμβιβασμού.

Η ομάδα των 5 χωρών επιμένει σε επιχορηγήσεις πολύ κάτω των 400 δισ. ευρώ και μείωση του ταμείου ανάκαμψης από τα 750 δισ. Νωρίτερα κοινό έδαφος αναζήτησαν με τους 5 οι Μισέλ, Μακρόν και Μέρκελ, οι οποίοι αμέσως μετά συνάντησαν Μητσοτάκη, Κόντε, Σάντσες και Κόνστα. Πιθανή θεωρείται η συνέχιση της διαπραγμάτευσης καθ όλη τη διάρκεια της μέρας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σημαντικά τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας για Δυτικά Βαλκάνια

ΠτΔ: Σημαντικά τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας για Δυτικά Βαλκάνια

Στα πολύ σημαντικά αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε σχέση με την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στο Τίβατ του Μαυροβουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE