Μέρκελ - Μακρόν: 'Υπάρχει πρόοδος, αλλά χρειάζεται και άλλη δουλειά για τελική συμφωνία'

Μέρκελ - Μακρόν: 'Υπάρχει πρόοδος, αλλά χρειάζεται και άλλη δουλειά για τελική συμφωνία'

Την ελπίδα να είναι αυτή η τελευταία μέρα και νύχτα συζητήσεων εξέφρασε ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατά την άφιξή του στο κτίριο του Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος Μακρόν τόνισε ότι υπάρχει "πνεύμα συμβιβασμού" και πως "τα πράγματα έχουν προχωρήσει, πρέπει να πάμε σε περισσότερες λεπτομέρειες". O κ. Μακρόν προειδοποιεί ότι η πιθανή αποτυχία συμβιβασμού θα ενέχει το ρίσκο να αναλάβει υψηλότερο κόστος η ΕΕ σε μια δύσκολη στιγμή.

"Δεν είμαστε ακόμα εκεί, αλλά τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε προσερχόμενη η Πρόεδρος της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν. "Χρειαζόμαστε μια συμφωνία που να μας δίνει τα μέσα για να ξεπεράσουμε την κρίση και να προετοιμάσουμε την Ευρώπη για το μέλλον",σημείωσε. 

Από την πλευρά της  η Καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι η πρόοδος σημαίνει ότι υπάρχει "ελπίδα" ότι μια συμφωνία είναι δυνατή. "Αυτές είναι απίστευτα δύσκολες διαπραγματεύσεις. Θα συνεχιστούν τώρα. Αλλά μια εξαιρετική κατάσταση απαιτεί εξαιρετικές προσπάθειες. Ελπίζω ότι μπορούμε επίσης να καλύψουμε την υπόλοιπη απόσταση, αν και δεν θα είναι εύκολο."

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.