ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία : Ισως ανταλλαγεί πρώην Αμερικανός πεζοναύτης που καταδικάστηκε για κατασκοπεία

Ρωσία : Ισως ανταλλαγεί πρώην Αμερικανός πεζοναύτης που καταδικάστηκε για κατασκοπεία

Ο πρώην Αμερικανός πεζοναύτης Πολ Ουίλαν που έχει καταδικαστεί για κατασκοπεία ενδέχεται να ανταλλαγεί τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο δικηγόρος του, Βλαντίμιρ Ζερεμπένκοφ.   

"Τον Ουίλαν ενδέχεται  να τον ανταλλάξουν τον Σεπτέμβριο. Προς το παρόν θα παραμείνει στην φυλακή" δήλωσε ο δικηγόρος του.      
 
Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι το Δικαστήριο της Μόσχας έστειλε στις φυλακές "Λεφόρτοβο" της Μόσχας την εντολή για την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης.
 
Ο Ουίλαν, που διαθέτει αμερικανική, βρετανική, καναδική και ιρλανδική υπηκοότητα, συνελήφθη από πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Metropol στη Μόσχα στο οποίο διέμενε, στις 28 Δεκεμβρίου 2018, με την κατηγορία ότι διενεργούσε κατασκοπεία. 
 
Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη  και καταδικάστηκε σε 16ετή κάθειρξη.     
 
Η Μόσχα υποστηρίζει πως ο Ουίλαν, 50 ετών, συνελήφθη επ` αυτοφόρω με ένα στικάκι USB που περιείχε απόρρητες πληροφορίες. Ο Ουίλαν, που δήλωσε αθώος, είπε πως έπεσε σε παγίδα και πως ο ίδιος πίστευε πως το στικάκι, που έλαβε από μια γνωριμία του στη Ρωσία, περιείχε φωτογραφίες από διακοπές.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top