Το πράσινο φως έδωσε η Βουλή της Αιγύπτου για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη

Το πράσινο φως έδωσε η Βουλή της Αιγύπτου για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη

Το κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε σήμερα το απόγευμα την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό για την καταπολέμηση "εγκληματικών πολιτοφυλακών" και "ξένων τρομοκρατικών ομάδων" σε ένα "δυτικό μέτωπο" - σε μια καταφανή αναφορά στη δυτική γείτονα Λιβύη.

Όπως τονίζει η απόφαση, τα αιγυπτιακά στρατεύματα θα υπερασπιστούν την εθνική ασφάλεια. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Βουλή διόρθωσε μια προηγούμενη ανακοίνωση που αναφερόταν σε ένα "αραβικό", και όχι ένα "δυτικό" μέτωπο.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του και τον υπουργό Εσωτερικών της Λιβύης για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε το καταριανό υπουργείο.

Το Κατάρ και η Αίγυπτος βρίσκονται σε αντίπαλες πλευρές μιας περιφερειακής διαμάχης, μαζί με τρεις χώρες του Κόλπου.

Από ΚΥΠΕ    

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραμένει στο σημείο όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία - Καταλυτική η βοήθεια από τα πτητικά μέσα

Παραμένει στο σημείο όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία - Καταλυτική η βοήθεια από τα πτητικά μέσα

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, παρά μόνο αναζωπυρώσεις, για τις οποίες συνεχίζουν να επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις, οι οποίες θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

BEST OF TOTHEMAONLINE