Στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας

Στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας

Μονοήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί την Τρίτη 21/07, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

Ο κ. Μάας, ο οποίος είναι προεδρεύων του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια ενώ θα γίνει δεκτός και από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
 
Οι συζητήσεις μεταξύ των Δένδια και Μάας αναμένεται να εστιασθούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
 
Ο `Έλληνας Υπουργός και ο Γερμανός ομόλογός του θα συζητήσουν επίσης, μεταξύ άλλων, την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και το μεταναστευτικό, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τη διαχείριση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της, ιδιαίτερα στον τουρισμό.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE