ΛΕΜΕΣΟΣ: Κατηγορήθηκαν οι τρεις για την υπόθεση με αστέγους - Απανωτές αναβολές στην διαδικασία

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κατηγορήθηκαν οι τρεις για την υπόθεση με αστέγους - Απανωτές αναβολές στην διαδικασία

Για τις 11 Νοεμβρίου ορίστηκε η έναρξη της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου της υπόθεσης χρησιμοποίησης αστέγων για εξαπάτηση του Κράτους και απόσπαση χρηματικού ποσού, που αφορούσε τη διαμονή και σίτιση τους σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Μετά  από απανωτές αναβολές της δικαστικής διαδικασίας, ο 46χρονος Πρόεδρος Κινήματος για τους αστέγους, ο 57χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και ο 66χρονος υπάλληλος υποδοχής, κατηγορήθηκαν το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου.  Οι τρεις κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή σε καμία από τη σωρεία κατηγοριών που αντιμετωπίζουν.

Οι κατηγορίες, τις οποίες αρνούνται, αφορούν αδικήματα όπως, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, απάτη, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόπειρα απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το δικαστήριο όρισε την 11η Νοεμβρίου ως ημερομηνία έναρξης της δίκης και αποφάσισε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους όρους που είχαν αποφασιστεί στις προηγούμενες δικάσιμους.

Η υπόθεση είχε καταγγελθεί στις 28 Αυγούστου 2019 από λειτουργό του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, καθώς σε αρκετούς ελέγχους δεν εντοπίζονταν οι άστεγοι που φέρεται να φιλοξενούσε το ξενοδοχείο και για τους οποίους η διεύθυνσή του λάμβανε χρήματα από το κράτος.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE