Επίτροπος Εθελοντισμού: 'Πρέπει να πετύχουμε μια κοινωνία που σέβεται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια'

Επίτροπος Εθελοντισμού: 'Πρέπει να πετύχουμε μια κοινωνία που σέβεται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια'

Πρέπει όλοι να αγωνιζόμαστε αδιάκοπα, για να πετύχουμε να έχουμε μια κοινωνία που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού.

“Βασική πολιτική του Γραφείου μας, μέσω της καλλιέργειας της εθελοντικής προσφοράς και κουλτούρας ενεργού πολιτότητας στα παιδιά και στους νέους, είναι και η καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, μέσα από την εφαρμογή στοχευμένων προγραμμάτων» αναφέρει σε μήνυμα του το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα Θύματα Εγκλημάτων Μίσους που εορτάζεται την 22η Ιουλίου.
 
Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού συγχαίρει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται υπέρ της προώθησης της ανοχής και της αποδοχής της πολυπολιτισμικότητας, ενθαρρύνοντας κι άλλους να κινητοποιηθούν κατά των εγκλημάτων μίσους.
 
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με απόφασή της το 2014, καθιέρωσε την 22η Ιουλίου ως την «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Θύματα Εγκλημάτων Μίσους» (European Day for the Victims of Hate Crime).  Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, τιμάται η μνήμη των 77 θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους στις τραγικές επιθέσεις του νεοναζιστή Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, στις 22 Ιουλίου 2011.  Μεταξύ των θυμάτων ήταν και 66 νέοι, που βρίσκονταν σε κατασκήνωση στο νησί Ούτεγια της Νορβηγίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE