ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό - Επιστρέφει στην Αθήνα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Σε επιφυλακή το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό - Επιστρέφει στην Αθήνα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας, κατόπιν της έκδοσης τουρκικής NAVTEX για σεισμικές έρευνες κοντά στην περιοχή του Καστελόριζου, εντός των ορίων ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η ΝΑVTEX εξεδόθη από τον υδατογραφικό σταθμό της Αττάλειας και αφορά έρευνες που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα έως τις δύο Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται περίπου 200 μίλια ανατολικά της Κρήτης και περίπου 180 μίλια νότια του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας παρακολουθούν με ψυχραιμία τις κινήσεις της Άγκυρας, ενώ την ίδια ώρα δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται σε επιφυλακή. 

Παράλληλα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr διατάχθηκε αυξημένη επιφυλακή και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση επικρατεί ψυχραιμία με την κατάσταση να είναι απόλυτα ελεγχόμενη, αφού επιχειρησιακά υπήρχε αυξημένος αριθμός μονάδων επιφανείας αλλά και υποβρυχίων ανεπτυγμένος σε διάφορα σημεία. Σύμφωνα επίσης με άλλες πληροφορίες, διατάχθηκε ανάκληση αδειών των στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Τέλος, άλλα ΜΜΕ πληροφορούν ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται πως βρισκόταν στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Με πληροροφορίες από ToThemaOnline, ΚΥΠΕ, enikos.gr, newpost.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top