H τουρκική συμπεριφορά στο επίκεντρο της συνάντησης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και Αρχηγού ΓΕΕΦ

H τουρκική συμπεριφορά στο επίκεντρο της συνάντησης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και Αρχηγού ΓΕΕΦ

H παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας με την επισήμανση ότι «θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο», τέθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση στη Λευκωσία, την Τρίτη, 21 Ιουλίου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού, Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο, Δημόκριτο Ζερβάκη.

 
Ανακοίνωση από το Υπουργείο Αμυνας αναφέρει ότι στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, «συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι διάφορες πτυχές του Κοινού Μνημονίου Χειρισμού Κρίσεων μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου, ενώ αναδείχθηκαν οι στενοί δεσμοί των δυο Επιτελείων στα θέματα άμυνας και ασφάλειας».
 
Κατά τη συζήτηση, «καταγράφηκε η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο».
 
Παράλληλα, «επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών και Λευκωσίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας».
 
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις Μνήμης για την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς  όπου του έγινε παρουσίαση-ενημέρωση από τους επιτελείς του ΓΕΕΦ.
 
Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, μετέβη, επίσης, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου κατέθεσε στεφάνι ενώ κατά την παραμονή του στη Λευκωσία συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE