Κομισιόν: Η ΝAVTEX της Τουρκίας στέλνει το λάθος μήνυμα

Κομισιόν: Η ΝAVTEX της Τουρκίας στέλνει το λάθος μήνυμα

H Kομισιόν καλεί την Τουρκία να δεσμευθεί κατηγορηματικά σε σχέσεις καλής γειτονίας και σε ειρηνική επίλυση των διαφορών της, προσφεύγοντας, εάν είναι απαραίτητο σε Διεθνές Δικαστήριο και ξεκαθαρίζει ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη.

Τη συγκεκριμένη απάντηση έδωσε στο ΚΥΠΕ, η Ναμπίλα Μασραλί, Εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, κληθείσα να σχολιάσει τις πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή του Καστελοριζού.

"Η ανακοίνωση από την Τουρκία μιας νέας NAVTEX για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι χρήσιμη και στέλνει το λάθος μήνυμα, ιδίως μετά την πρόσφατη συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας", αναφέρει η Εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ Ναμπίλα Μασραλί, απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ.

Όπως σημειώνει, "σύμφωνα με το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας, πρέπει να δεσμευτεί κατηγορηματικά για σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και ως προς την ειρηνική επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ, προσφεύγοντας, εάν είναι απαραίτητο, στο Διεθνές Δικαστήριο".

"Η ΕΕ έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη", καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απαντάει στο ΑΚΕΛ ο Λετυμπιώτης για ξέπλυμα «ΕΛΑΜ» από ΠτΔ - «Προσπαθεί να τον εμπλέξει σε μια πολύ πρόωρη προεκλογική περίοδο»

Απαντάει στο ΑΚΕΛ ο Λετυμπιώτης για ξέπλυμα «ΕΛΑΜ» από ΠτΔ - «Προσπαθεί να τον εμπλέξει σε μια πολύ πρόωρη προεκλογική περίοδο»

Κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος «ξεπλένει» το ΕΛΑΜ σε σχέση με το θέμα που προέκυψε στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί θεσμικά, με απόλυτο σεβασμό στον θεσμό τον οποίον υπηρετεί».

BEST OF TOTHEMAONLINE