Πληροφορίες Ελλαδικών Μ.Μ.Ε. περί αποκλιμάκωσης και απόσυρσης τουρκικών πολεμικών

Πληροφορίες Ελλαδικών Μ.Μ.Ε. περί αποκλιμάκωσης και απόσυρσης τουρκικών πολεμικών

Προς αποκλιμάκωση οδηγείται η ένταση στο Αιγαίο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν Ελλαδικά ΜΜΕ, μεγάλο μέρος των τουρκικών πολεμικών πλοίων επιστρέφει στη βάση του.

Την ίδια ώρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» παραμένει αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλειας, χωρίς να έχει μετακινηθεί καθόλου από τη θέση του το τελευταίο 24ωρο μετά την έκδοση της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής «Βild» , Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης (21/07) στα πρόθυρα θερμού επεισοδίου αλλά την πιθανή σύρραξη σταμάτησε η κεγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία συνομίλησε τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν αποκλείεται πάντως η κίνηση αυτή της Άγκυρας να αποσύρει κάποια από τα πλοία της στην περιοχή του Αιγαίου, να είναι στο πλαίσιο κάποιας τακτικής την ίδια ώρα που οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθούν επισταμένως από τον θάλαμο επιχειρήσεων τις κινήσεις όλων των πλοίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται διάσπαρτα στο Αιγαίο αλλά και του αντίστοιχου τουρκικού στόλου που είχε επίσης αναπτυχθεί σε μια μεγάλη έκταση, που ξεκινάει από τη Χίο και φθάνει μέχρι το Καστελόριζο.

Στα πλοία αυτά μάλιστα του τουρκικού στόλου, περιλαμβάνεται και πετρελαιοφόρο κάτι που φανερώνει πως οι Τούρκοι έχουν σκοπό να παραμείνουν για μέρες στη θάλασσα και θα χρειαστεί ανεφοδιασμός του στόλου της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Με μια «καυτή» και πολυσύνθετη ατζέντα συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 11 το πρωί για τελευταία φορά με την παρούσα σύστασή της η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πριν από την αυτοδιάλυσή της, θέτοντας στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, την εκπαίδευση, αλλά κυρίως τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE