ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πενταράς: «Η δική μου άποψη είναι ότι σε ένα τέτοιο πόλεμο η Ελλάδα θα βγει νικήτρια» -Πού βάσισε τη θέση του -VIDEO

Πενταράς: «Η δική μου άποψη είναι ότι σε ένα τέτοιο πόλεμο η Ελλάδα θα βγει νικήτρια» -Πού βάσισε τη θέση του -VIDEO

Σαφέστατη και εμπεριστατωμένη θέση σε σχέση με την έκβαση ενός ενδεχόμενου Ελληνοτουρκικού πολέμου, εξέφρασε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ανδρέας Πενταράς.

Επιμέλεια: Φάνης Μακρίδης

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέσα Σε Μέρα» και στη συνάδελφο Κατερίνα Μηλιώτη, έκανε ξεκάθαρα λόγο για νίκη της Ελλάδας σε μια τέτοια πιθανότητα.

«Η δική μου άποψη είναι ότι σε ένα τέτοιο πόλεμο η Ελλάδα θα βγει νικήτρια» είπε χαρακτηριστικά, βασιζόμενος στην προϋπηρεσία του στον Ελληνικό Στρατό (υπηρέτησε για 25 χρόνια) κι απαντώντας σε αυτούς που «διαδίδουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η Τουρκία θα κερδίσει σε έναν Ελληνοτουρκικό πόλεμο».

Οι θέσεις του γνωστού στρατιωτικού και τέως διοικητή της ΚΥΠ κάθε άλλο παρά «κούφιες» ήταν, καθώς οι τοποθετήσεις του στηρίζονταν σε επιχειρήματα.


Λίγο προηγουμένως είχε μιλήσει για τακτικά και ποιοτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας:

• Αναφέρθηκε στο προσωπικό της Ελλάδας και στο γεγονός ότι οι Έλληνες πιλότοι στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ αναδεικνύονται οι καλύτεροι

• Έκανε λόγο για καλύτερο αεροπορικό υλικό και μίλησε για τα πολεμικά αεροσκάφη τύπου Mirage που έχουν πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει η Τουρκία.

• Μίλησε για τα οπλικά συστήματα των αεροσκαφών και συγκεκριμένα τους πυραύλους Cruz, Scalp, Tomahawk και Exocet, που επιτρέπουν μεγάλη εμβέλεια δράσης.

• Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα υποβρύχια τύπου 214 με υπερσύγχρονες τορπίλες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε γιατί είναι η βασίλισσα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Ντορντμουντ στον τελικό του Champions League και σήκωσε στον ουρανό του Γουέμπλεϊ το 15ο τρόπαιο της!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top