Κοινότητες στην περιοχή Βασιλικού: Λύπη για την απόφαση για μεταφορά εργοστασίων

Κοινότητες στην περιοχή Βασιλικού: Λύπη για την απόφαση για μεταφορά εργοστασίων

Σε καμία περίπτωση η Συντονιστική Επιτροπή Εννέα Κοινοτήτων Περιοχής Βασιλικού δεν θα αποδεχθεί οποιονδήποτε εργοστάσιο  που εγκυμονεί  κινδύνους  για την υγεία και Ασφάλεια  των κατοίκων  της περιοχής, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την απόφαση για μεταφορά εργοστασίων ασφάλτου στην περιοχή Βασιλικού.

«Στο Ενεργειακό  κέντρο  μας έχουν  υποσχεθεί  ότι θα μεταφερθούν  μόνο τα υγρά καύσιμα και το Φυσικό Αέριο και κάποια υποστηρικτικά  εργαστήρια για την ομαλή λειτουργία  του Ενεργειακού Κέντρου. Οι υποσχέσεις  οι οποίες μας έχουν δοθεί  θέλουμε  να  τηρηθούν  στο ακέραιο   διαφορετικά θα αντιδράσουμε δυναμικά  με κίνδυνο ματαίωσης όλων των προγραμματισμένων έργων», προστίθεται.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, «η περιοχή μας έχει επιβαρυνθεί  αρκετά  για αυτό πρέπει  να υλοποιηθεί   η πρόταση  της Συντονιστικής Επιτροπής Εννέα Κοινοτήτων Περιοχής Βασιλικού  και η υπόσχεση που δόθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας   για εξεύρεση  2ης  εναλλακτικής  Βιομηχανικής περιοχής που να μην επηρεάζει κατοικημένη περιοχή η οποία  θα φιλοξενεί  τέτοιου  είδους  ρυπογόνα εργοστάσια».    

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

Σήμερα έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία των προηγούμενων ετών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά την παρουσίαση την Παρασκευή του προϋπολογισμού του Υπουργείου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως βρισκόμαστε υπό υπαρξιακή απειλή και από την Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει καθημερινή προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE