ΕΒΕΛ: Όχι στη μετακίνηση της έδρας της Βουλής από το κέντρο της Λευκωσίας

ΕΒΕΛ: Όχι στη μετακίνηση της έδρας της Βουλής από το κέντρο της Λευκωσίας

Την έντονη αντίθεσή του για τη φημολογούμενη οριστική μετακίνηση του Κοινοβουλίου από το κέντρο της Λευκωσίας και μεταφορά της έδρας του στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, εκφράζει το ΕΒΕ Λευκωσίας, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι μεγάλο πλήγμα για την πρωτεύουσα.

Για το θέμα αυτό, αναφέρεται σε ανακοίνωση, το ΕΒΕ Λευκωσίας έχει ήδη προβεί στα απαραίτητα διαβήματα και έχει ήδη κοινοποιήσει τις απόψεις του προς τους αρμόδιους φορείς.
 
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας Στέλιος Αναστασιάδης, τόνισε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, η οποία κοινοποιήθηκε και προς τους Βουλευτές Λευκωσίας, ότι η σκέψη για πιθανή μεταφορά του κτηρίου της Βουλής στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου θα πλήξει τον συνεδριακό τουρισμό, στον οποίο επενδύει η Λευκωσία.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, το Συνεδριακό Κέντρο αποτελεί τον μοναδικό χώρο που έχει τις υποδομές για τη διεξαγωγή συνεδρίων και άλλων επαγγελματικών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας. Κατ’ επέκταση, η μόνιμη μεταφορά της έδρας της Βουλής στον συγκεκριμένο χώρο δημιουργεί προβλήματα σε αυτό τον τομέα.
 
Θέση του ΕΒΕΛ είναι ότι μια απόφαση για μετακίνηση της Βουλής από το κέντρο της Λευκωσίας, θα έρθει σε αντίθεση με το Τοπικό Σχέδιο και το Σχέδιο Περιοχής του κέντρου της Λευκωσίας, που προβλέπουν ρητά ότι  θα πρέπει να υπάρχει χωροθέτηση διοικητικών χρήσεων, όπως κυβερνητικών υπηρεσιών, στο αστικό κέντρο της πρωτεύουσας. Παράλληλα, η τυχόν μετακίνηση της Βουλής υποβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό τον ρόλο της Λευκωσίας ως αστικό κέντρο και αποστερεί στρατηγικής σημασίας πλεονεκτήματα για την πρωτεύουσα.
 
Το ΕΒΕΛ προσδοκεί ότι θα ληφθεί τελικώς η σωστή απόφαση με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την αποφυγή του επιχειρησιακού αλλά και τουριστικού πλήγματος που θα επιφέρει η μόνιμη μεταφορά της έδρας της Βουλής στο Συνεδριακό Κέντρο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: ΠτΔ: «Χρόνια πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία – Η Εθνική Φρουρά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο»

VIDEO: ΠτΔ: «Χρόνια πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία – Η Εθνική Φρουρά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο»

Αγωνιζόμενοι για τον στόχο της απελευθέρωσης, έχουμε υποχρέωση να ενισχύουμε με πράξεις κι όχι με λόγια, όλους τους παράγοντες ισχύος της χώρας μας, είπε σήμερα ο Προεδρος της Δημοκρατίας κ.Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης με την ευκαιρία της επετείου της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE