Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Στις 17-18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό
Στις 17 και 18 Μαρτίου θα συγκληθεί η Πενταμερής συνάντηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές.
Σε επιστολή του προς τους Δημάρχους της Μείζονος Λεμεσού, ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας, συγχαίρει «για τη μεγάλη προσπάθεια που έχετε καταβάλει όλοι οι Δήμαρχοι της Μείζονος Λεμεσού και οραματιζόμενοι μια επαρχία του 21ου αιώνα αναπτυσσόμενη μέσα από τις νέες συνθήκες για καλύτερη ζωή των δημοτών μας».
Την ίδια ώρα σημειώνει πως η Οργάνωση θεωρεί αυτονόητο πως η όποια δημόσια διαβούλευση θα γίνεται πριν από τον σχεδιασμό κάθε έργου σε κάθε σημείο της επαρχίας «και όχι να καλούμαστε μετά τον σχεδιασμό ή κατά την εκτέλεση του έργου».
«Είναι σοφότερο να ακούγονται οι απόψεις και επιθυμίες των Δημοτών της κάθε περιοχής που προτίθεστε να εκτελέσετε κάποιο έργο, αφού το έργο αυτό θα αφορά τους κατοίκους χρήστες της περιοχής και είναι φυσικό ότι αυτοί πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο», προσθέτει η επιστολή.
Τέλος ο κ. Μουστάκας εκφράζει την ελπίδα όπως η εισήγηση της ΠΟΒΕΚ εισακουστεί και την ετοιμότητά του για οποιαδήποτε συνεργασία πως το σκοπό αυτό.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις