ΑΙΓΑΙΟ: Σε επιφυλακή oι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μέχρι να αποσυρθούν όλα τα τουρκικά πλοία

ΑΙΓΑΙΟ: Σε επιφυλακή oι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μέχρι να αποσυρθούν όλα τα τουρκικά πλοία

Η ελληνική πλευρά αξιολογεί την κατάσταση, με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να διαμηνύουν πως «υπάρχει τάση αποκλιμάκωσης αλλά παραμένουμε σε επαγρύπνηση, καθώς η NAVTEX είναι ακόμα σε ισχύ».

Ένδειξη αποκλιμάκωσης θεωρείται από ελληνικές στρατιωτικές πηγές το γεγονός ότι ορισμένες από τις μονάδες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κινήθηκαν προς τις βάσεις τους τις τελευταίες ώρες.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η κατάσταση μέχρι στιγμής αξιολογείται, παρόλα αυτά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να είναι σε εγρήγορση. Ο ελληνικός στόλος δεν θα αλλάξει τις θέσεις του, αλλά θα παραμείνει σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής, έως ότου αποσυρθούν όλα τα τουρκικά πλοία, όπως έχει επαναλάβει αρκετές φορές και ο Έλληνας ΥΠΑΜ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως μετέδωσε ο Alpha περισσότερα από 15 πλοία, μεταξύ των οποίων φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια, αλλά και πυραυλάκατοι γυρίζουν στις βάσεις, στο Ακσάζ, στη Σμύρνη, αλλά και στα στενά.

Σημειώνεται πως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» βρίσκεται νότια της Κρήτης, συνοδευόμενο από 12 πλοία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει στη διεκδίκηση της προεδρίας μέσω της κομματικής διαδικασίας, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές ισορροπίες και η συζήτηση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποκαλύπτει ότι η πληγή του 2023 παραμένει ανοιχτή.

BEST OF TOTHEMAONLINE