ΕΛΛΑΔΑ: Βρισκόμαστε σε καλο δρόμο, λέει η Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος

ΕΛΛΑΔΑ: Βρισκόμαστε σε καλο δρόμο, λέει η Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση στο Αιγαίο βαίνει προς αποκλιμάκωση, εξέφρασε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την εικόνα που καταγράφεται σήμερα, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι «φαίνεται να βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Επανέλαβε, επίσης, ότι η πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί διάλογος υπό το καθεστώς απειλών και υπογράμμισε ότι ενέργειες όπως αυτές της τουρκικής NAVTEX σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ακυρώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι σε όλους σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Τέλος, η κ. Πελώνη εκτίμησε ότι είναι θετικό το γεγονός της πραγματοποίησης της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας στο Βερολίνο, καθώς αποδείχθηκε ποιος επιθυμεί τον διάλογο και ποιος όχι.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE