ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 5500 θάνατοι από ιογενή ηπατίτιδα κατεγράφησαν στην ΕΕ το 2017

Πάνω από 5500 θάνατοι από ιογενή ηπατίτιδα κατεγράφησαν στην ΕΕ το 2017

Πάνω από 5500 θάνατοι από ιογενή ηπατίτιδα κατεγράφησαν στην ΕΕ το 2017, με τους άνδρες και τις γυναίκες να πλήττονται σχεδόν εξίσου, ενώ όσοι είναι άνω των 65 ετών είναι πιθανότερο να επηρεαστούν καθώς αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών των θανάτων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Με 33 θανάτους από ιογενή ηπατίτιδα ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Ιταλία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ το 2017. Ακολούθησε η Λετονία (31 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους) και η Αυστρία (19).

Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Φινλανδία (με λιγότερο από 1 θάνατο λόγω ηπατίτιδας ανά εκατομμύριο κατοίκους), ακολουθούμενη από τη Σλοβενία (1) και τις Κάτω Χώρες (2). Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 6,6 ανά εκατομμύριο και στην Κύπρο 2,9.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top