Ο Fitch υποβάθμισε σε αρνητικές τις προοπτικές της Ιαπωνίας λόγω COVID -19

Ο Fitch υποβάθμισε σε αρνητικές τις προοπτικές της Ιαπωνίας λόγω COVID -19

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναθεώρησε σήμερα Τετάρτη (29/07) προς το χειρότερο την προοπτική των μακροπρόθεσμων αξιογράφων αποτιμημένων σε ξένο συνάλλαγμα που εκδίδονται από το ιαπωνικό δημόσιο, σε αρνητική (από σταθερή), επικαλούμενος την απότομη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού.

"Η επιδημία του κορωνοϊού προκάλεσε οξεία συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ιαπωνία, παρά την αρχική επιτυχία της χώρας στον περιορισμό (της εξάπλωσης) του ιού", εξήγησε ο Fitch στην ανακοίνωσή του.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης διατηρεί για την ώρα αμετάβλητο το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ιαπωνίας (στο "Α").

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πήρε νέα παράταση η συζήτηση στη Βουλή για το Κυπριακό - Στις 27 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Αννίτα Δημητρίου

Πήρε νέα παράταση η συζήτηση στη Βουλή για το Κυπριακό - Στις 27 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Αννίτα Δημητρίου

Στις 27 Φεβρουαρίου αναμένεται να συζητηθεί τελικά το Κυπριακό στη βουλή, το οποίο έχει εγγράψει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς κάτω από το κεφάλαιο Δ.

BEST OF TOTHEMAONLINE