ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βασίλης Δημητρίου: «Έκανα την αυτοκριτική μου» – Η απάντηση του για το αν θα διαιτητεύσει ξανά ματς του Απόλλωνα

Βασίλης Δημητρίου: «Έκανα την αυτοκριτική μου» – Η απάντηση του για το αν θα διαιτητεύσει ξανά ματς του Απόλλωνα

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Active έκανε ο διαιτητής και παράλληλα γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών, Βασίλης Δημητρίου, ο οποίος μίλησε για τη χθεσινή συνάντηση με τους προέδρους των ομάδων της Α΄ κατηγορίας στο οίκημα του Σ.Δ.Κ., ενώ έκανε μεταξύ άλλων και την αυτοκριτική του…

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο αυτό, αφού πρώτη φορά έγινε συνάντηση προέδρων των ομάδων με τους διαιτητές. Το θέμα όμως είναι τι θα γίνει μετά από ένα λάθος σφύριγμα. Δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε κάτι, μένουμε στη χθεσινή συνάντηση που ήταν εποικοδομητική και όλοι έφυγαν από εκεί με θετικά μηνύματα και ενδείξεις».

Για τα λάθη που έγιναν πέρσι από τους Κύπριους διαιτητές: «Εμείς δώσαμε την άδεια σε εισαγωγικά, για να έρθουν στην Κύπρο οι ξένοι διαιτητές και δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλο μας. Όντως έγιναν λάθη από τη διαιτησία και κρίναμε με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ότι θα ήταν καλύτερο να έρθουν οι ξένοι εκείνο τον καιρό, για να λιγοστέψουν τα προβλήματα. Όταν ήρθαν οι ξένοι, όντως δεν υπήρχαν τόσες αντιδράσεις, σε σχέση με όταν σφυρίζαμε εμείς».

Για το κλίμα που βγήκε σε σχέση με τους ξένους διαιτητές ενόψει της νέας σεζόν: «Όλοι είπαν ότι δεν θέλουν ξένους διαιτητές. Το πρώτο που είπαν, είναι ότι εμπιστεύονται τους Κύπριους διαιτητές. Ο μόνος που μίλησε ανοικτά και είχαμε μία συζήτηση, ήταν ο πρόεδρος του Απόλλωνα, ο κ. Νίκος Κίρζης, ο οποίος και αυτός δεν είναι υπέρ του να έρχονται συνέχεια ξένοι, απλώς είπε να συμπληρώνουν κάποιοι ξένοι τους δικούς μας. Αυτή ήταν η θέση του και πριν. Η θέση της μεγάλης πλειοψηφίας των προέδρων ψες, είναι ότι στηρίζουν τον Κύπριο διαιτητή».

Για το τι μας κάνει αισιόδοξους ότι φέτος θα είναι καλύτερη η Κυπριακή διαιτησία σε σχέση με πέρσι: «Τους κανονισμούς όλοι τους γνωρίζουν και δεν χρειάζεται να τους διαβάσουν τώρα. Πάντα δουλεύουμε για το καλύτερο, αλλά το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και πάντα θα υπάρχουν λάθη. Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα σημαντικά λάθη που κρίνουν τους αγώνες. Αυτό που είπαμε, είναι να κάνουμε όλοι ένα νέο restart. Δεν είναι θέμα υπόσχεσης, το θέμα είναι να υλοποιήσουμε αυτό που είπαμε για βελτίωση. Δεν πληρώνεις φόρο με τα λόγια. Εμείς υποσχεθήκαμε ότι με τη νέα σεζόν, θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι και με λιγότερα λάθη».

Για τις αλλαγές στους ορισμούς διαιτητών σε πρόσφατα φιλικά παιχνίδια, όπου είχε εμπλακεί και το όνομα του: «Όσον αφορά τους ορισμούς στα φιλικά που άλλαξαν, πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις. Η μία ήταν η χθεσινή συνάντηση και η άλλη να συναντηθούμε με την Ομοσπονδία για να το συζητήσουμε. Ο Βασίλης Δημητρίου είναι από το 2009 στην Α’ Κατηγορία. Μπορεί με τον τρόπο μου να διαχειρίζομαι την κατάσταση αλλιώς. Ένας πιο νεαρός διαιτητής, μπορεί να επηρεαστεί περισσότερο από εμένα. Καλό είναι να στηριχθούν οι νέοι διαιτητές. Δεν είναι ορθό να “πυροβολείται” ένας διαιτητής με το πρώτο λάθος που υποπίπτει, από την στιγμή που λέμε ότι θέλουμε νέο αίμα στην Κυπριακή διαιτησία. Εγώ είμαι από το 2009 στην Α’ Κατηγορία και έκανα πάρα πολλά παιχνίδια. Είμαι ο πιο παλιός μετά την αποχώρηση του Λεόντιου Τράττου. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορείς να μην κάνεις λάθη. Σίγουρα έκανα λάθη σε παιχνίδια, αλλά δεν θέλω να κάνω ανάλυση, έκανα την αυτοκριτική μου. Δεν το αρνούμαι και σίγουρα ο φακός είναι εκεί και δεν μπορούμε να κρυφτούμε».

Για το πως μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός του ανθρώπινου λάθους με το εσκεμμένο: «Στα λόγια είναι όλα εύκολα, το θέμα είναι οι πράξεις. Όλοι θα κριθούμε στο γήπεδο. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Αν όλα αυτά μείνουν στα λόγια, θα έχετε όλοι σας τον λόγο να κρίνεται και να κατακρίνεται. Να περιμένουμε να ξεκινήσει η σεζόν, να δούμε και μετά να κρίνουμε».

Για το ότι η παρέμβαση των ομάδων είναι τόσο δυνατή που μπορούν και αλλάζουν διαιτητές στα φιλικά, άρα στα επίσημα ματς τι γίνεται; «Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι τους διαιτητές τους ορίζει ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας. Αν έχετε κάποιες άλλες πληροφορίες, πείτε μας κι εμάς».

Για το λάθος που έκανε και θυμάται πιο έντονα από τα υπόλοιπα: «Δεν μπορούμε από μόνοι μας να βγούμε και να το πούμε. Αν χθες έκανα σημαντικό λάθος, πώς θα το πω δημόσια; Δυστυχώς στην Κύπρο δεν επιτρέπεται λόγω του σύμφωνου διαιτησίας. Περιμένουμε την ημέρα που αφυπηρετούμε για να το κάνουμε. Θα σας το πω σε δύο χρόνια που θα σταματήσω».

Για το πότε θα ξαναδιαιτητεύσει παιχνίδι του Απόλλωνα: «Εγώ δεν έχω πρόβλημα με καμία ομάδα και είμαι έτοιμος για όλα τα παιχνίδια».

The post Βασίλης Δημητρίου: «Έκανα την αυτοκριτική μου» – Η απάντηση του για το αν θα διαιτητεύσει ξανά ματς του Απόλλωνα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο

Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Γίνεται προσπάθεια για πλήρη οριοθέτηση - Σοβαρός κίνδυνος αναζωπυρώσεων



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top