ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το συγκλονιστικό αντίο του Αλεξάνδρου στον κύριο Αντωνάκη – «Χειμώνας 1999…» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Το συγκλονιστικό αντίο του Αλεξάνδρου στον κύριο Αντωνάκη – «Χειμώνας 1999…» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ανάρτηση από τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου, που αναφέρεται στον θάνατο του για χρόνια φροντιστή του ΑΠΟΕΛ, κύριου Αντωνάκη…

«Χειμώνας 1999, ήταν ο πρώτος που συνάντησα μπροστά μου, φτάνοντας στα αποδυτήρια της Πρώτης ομάδας. Τον βλέπαμε εξάλλου, πάντα εκεί, καθημερινά όταν ήμασταν και πιο μικροί, να μένει στο δωμάτιο που είχε μέσα στο χώρο των αποδυτηρίων. Παρέα οι γάτες του, τα σκυλιά του και κάποιοι συγγενείς και φίλοι που τον επισκέπτονταν. Το οτι ο ΑΠΟΕΛ ήταν η οικογένεια του είναι πολύ περισσότερα απο όσα λέμε όλοι οι υπόλοιποι στα λόγια, όσο και αν το νιώθουμε και το ζήσαμε για λίγα χρόνια.

Γιατί του Αντωνάκη το ΑΠΟΕΛ ήταν η ζωή του ολόκληρη. Στην κυριολεξία.
_______________________________
Τότε, έπλενε τις κάλτσες όλων μας πολλές φορές στο χέρι, σε μια λεκάνη, κάτι σαν ανοιχτό πλυντήριο της κακιάς ώρας, μαζί με ακόμα 1-2 μικρά πλυντήρια για τα ρούχα. Ούτε στεγνωτήρια, ούτε βοηθοί. Έπλενε, άπλωνε, μάζευε, σιδέρωνε, έφτιαχνε τα ρούχα για τους αγώνες, για τις προπονήσεις, προετοιμασίες. Τύλιγε τους υφασμάτινους επιδέσμους για να δένουμε τους αστραγάλους. Και ήσυχα στη γωνιά του να περιμένει να τελειώσει η προπόνηση και ξανά μανά. Στρατιώτης κανονικός, όχι σαν εμάς που γκρινιάζαμε κιόλας γιατί κάτι ξέχασε ο Αντωνάκης!

Οι καιροί άλλαξαν και ήρθε βοήθεια, εξοπλισμός, πλυντήρια, στεγνωτήρια, εγκαταστάσεις. Αυτός, έστω απο πιο μακριά, διακριτικά και στωικά ανέμενε, την προπόνηση και τα παιχνίδια κι ας μην έπαιρνε πλέον τη μυρωδιά των αποδυτηρίων. Η θέση του στο γήπεδο ατάραχη, σαν να του έδινε οξυγόνο και λίγη ακόμα ζωή.

Τώρα ορφάνεψε το πόστο σου στο ΓΣΠ κύριε Αντώνη μου, αλλά θα είσαι πάντα εκεί.

Έδωσε τα πάντα και πήρε υποθέτω αρκετά, μη υλικά κυρίως. Του αξίζει μέγιστη τιμή και ευγνωμοσύνη απο όλους όσους μας φρόντισε τόσα χρόνια! Ο ΑΠΟΕΛ και ο Αρχάγγελος είναι φτωχότερος σε ψυχή και παράδοση, αλλά πλούσιος στην κληρονομιά αφοσίωσης που άφησε αυτός ο αγνός και πιστός άνθρωπος.
—————————————
Καλό παράδεισο Αντωνάκη μου, ευχαριστούμε».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Χειμώνας 1999, ήταν ο πρώτος που συνάντησα μπροστά μου, φτάνοντας στα αποδυτήρια της Πρώτης ομάδας. Τον βλέπαμε εξάλλου, πάντα εκεί, καθημερινά όταν ήμασταν και πιο μικροί, να μένει στο δωμάτιο που είχε μέσα στο χώρο των αποδυτηρίων. Παρέα οι γάτες του, τα σκυλιά του και κάποιοι συγγενείς και φίλοι που τον επισκέπτονταν. Το οτι ο ΑΠΟΕΛ ήταν η οικογένεια του είναι πολύ περισσότερα απο όσα λέμε όλοι οι υπόλοιποι στα λόγια, όσο και αν το νιώθουμε και το ζήσαμε για λίγα χρόνια. Γιατι του Αντωνάκη το ΑΠΟΕΛ ήταν η ζωή του ολόκληρη. Στην κυριολεξία. _______________________________ Τότε, έπλενε τις κάλτσες όλων μας πολλές φορές στο χέρι, σε μια λεκάνη, κάτι σαν ανοιχτό πλυντήριο της κακιάς ώρας, μαζί με ακόμα 1-2 μικρά πλυντήρια για τα ρούχα. Ούτε στεγνωτήρια, ούτε βοηθοί. Έπλενε, άπλωνε, μάζευε, σιδέρωνε, έφτιαχνε τα ρούχα για τους αγώνες, για τις προπονήσεις, προετοιμασίες. Τύλιγε τους υφασμάτινους επιδέσμους για να δένουμε τους αστραγάλους. Και ήσυχα στη γωνιά του να περιμένει να τελειώσει η προπόνηση και ξανά μανά. Στρατιώτης κανονικός, όχι σαν εμάς που γκρινιάζαμε κιόλας γιατί κάτι ξέχασε ο Αντωνάκης! Οι καιροί άλλαξαν και ήρθε βοήθεια, εξοπλισμός, πλυντήρια, στεγνωτήρια, εγκαταστάσεις. Αυτός, έστω απο πιο μακριά, διακριτικά και στωικά ανέμενε, την προπόνηση και τα παιχνίδια κι ας μην έπαιρνε πλέον τη μυρωδιά των αποδυτηρίων. Η θέση του στο γήπεδο ατάραχη, σαν να του έδινε οξυγόνο και λίγη ακόμα ζωή. Τώρα ορφάνεψε το πόστο σου στο ΓΣΠ κύριε Αντώνη μου, αλλά θα είσαι πάντα εκεί. Έδωσε τα πάντα και πήρε υποθέτω αρκετά, μη υλικά κυρίως. Του αξίζει μέγιστη τιμή και ευγνωμοσύνη απο όλους όσους μας φρόντισε τόσα χρόνια! Ο ΑΠΟΕΛ και ο Αρχάγγελος είναι φτωχότερος σε ψυχή και παράδοση, αλλά πλούσιος στην κληρονομιά αφοσίωσης που άφησε αυτός ο αγνός και πιστός άνθρωπος. ————————————— Καλό παράδεισο Αντωνάκη μου, ευχαριστούμε. #apoel #heritage #tradition #respect #rip #caretaker #dressing #room #football #life #thankful #grateful

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη N e c t a r i o s | A l e x (@necalex119) στις

Διαβάστε επίσης: 

«Ήσουν ένας από εμάς…» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Συγκινητικό «αντίο» από τον ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ στον κύριο Αντωνάκη (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

«Αποχαιρέτησε» τον κύριο Αντωνάκη ο Απόλλωνας

Bυθίστηκε στο πένθος ο ΑΠΟΕΛ – «Έφυγε» ο κύριος Αντωνάκης

The post Το συγκλονιστικό αντίο του Αλεξάνδρου στον κύριο Αντωνάκη – «Χειμώνας 1999…» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top