Στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκεται από τα ξημερώματα το «Μπαρμπαρός»

Στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκεται από τα ξημερώματα το «Μπαρμπαρός»

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» εισήλθε από τα ξημερώματα στην περιοχή που δέσμευσε με παράνομη Navtex η Τουρκία, εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ. 

Σύμφωνα με την Navtex που εξέδωσε η Τουρκία, η περιοχή αυτή βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο και περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 2,3 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ.
  
Η Κυπριακή Δημοκρατία, κατά τη συνήθη πρακτική, εξέδωσε αμέσως μετά την έκδοση της τουρκικής navtex πριν από δύο μέρες, antinavtex η οποία χαρακτηρίζει την τουρκική navtex παράνομη και αναφέρει ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Δημοκρατίας.
 
Σημειώνεται ότι το «Μπαρμπαρός» βρισκόταν ήδη για σκοπούς «έρευνας» στη συγκεκριμένη περιοχή από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάιο του 2020, έχοντας καλύψει ολόκληρη την περιοχή.
 
Το «Μπαρμπαρός» συνοδεύουν ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο και ένα δεύτερο υποστηρικτικό πλοίο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE