Ακάρ: Περιμένουμε τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα για να λύσουμε τα προβλήματά μας

Ακάρ: Περιμένουμε τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα για να λύσουμε τα προβλήματά μας

Νέα συνάντηση αξιωματούχων Ελλάδας και Τουρκίας σε μια προσπάθεια περαιτέρω αποκλιμάκωσης της έντασης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, προανήγγειλε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Περιμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μ’ αυτές και άλλες παρεμφερείς συναντήσεις. Η δουλειά μας συνεχίζεται σ’ αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Hurriyet’.

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε από τον Ακάρ στο περιθώριο της επίσκεψής του στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για επιθεώρηση.

Ο τούρκος υπουργός Αμυνας, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η χώρα του ενημέρωσε τους έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην Άγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Παράλληλα επανέλαβε, την πάγια θέση του ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, «στα πεδία που αδειοδότησε -όπως είπε- το ψευδοκράτος, στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας, και να εργαζόμαστε για να τα αξιοποιήσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, του Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαου Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.