Υπό έλεγχο και η πυρκαγιά στην Κοκκινοτριμιθιά, αλλά και στην περιοχή της Αγροκηπιάς – Αγίου Ιωάννη Μαλούντας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά στη Κοκκινοτριμιθιά είναι υπό έλεγχο. Κάηκε περίπου 1 τ.χ από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, ακακίες, δέντρα, σπαρτά και μπάλες σανού. Ένα πρόχειρο παράπηγμα με υδραντλία έπαθε εκτεταμένες ζημιές.
Επίσης, προστατεύθηκαν από τις δυνάμεις πυρόσβεσης κτηνοτροφικό υποστατικό και κατοικίες. Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις για τελικές κατασβέσεις και οριοθέτηση της πυρκαγιάς.
Στο μεταξύ, μιλώντας στο ThemaOnline, ο κ. Κεττής είπε ότι είναι νωρίς για να ανακοινωθούν τα αίτια των πυρκαγιών.
Όπως πρόσθεσε, «φωτιά από μόνη της, πάντως, δεν μπαίνει».
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Σε 'Κόκκινο Συναγερμό' ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών - Τηλέφωνα για πυρκαγιές
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τμήματος Δασών, η πυρκαγιά στην Αγροκηπιά είναι υπό έλεγχο. Ξεκίνησε η ωρα 2:30 το μεσημέρι (Σάββατο 01/08) και κατασβήστηκε στις 4:30 το απόγευμα. Έκαψε 20 εκτάρια βλάστησης από χαρουπιές, ευκαλύπτους, καλαμιώνες και χαμηλή άγρια βλάστηση. Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 31 άτομα του Τμήματος Δασών με 7 μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα και 6 άτομα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα.
Τις προσπάθειες συνέδραμαν εθελοντές της περιοχής με ένα διπλοκάμπινο του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιτσερού, ένα διπλοκάμπινο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Επιφανίου και ένα γεωργικό ελκυστήρα. Στην περιοχή παραμένουν ακόμη δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Δείτε εδώ πληροροφορίες και video για τις άλλες πυρκαγιές.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΕΠ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Όλα τα νεότερα για τις πυρκαγιές - Προστατεύτηκε Κτήμα Δεξιώσεων στο Ποτάμι - VIDEOS