ΚΑΙΡΟΣ - ΡΕΚΟΡ: Ξεπεράσαμε τους 40° περισσότερες φορές από κάθε άλλο Ιούλιο, από το 1983

ΚΑΙΡΟΣ - ΡΕΚΟΡ: Ξεπεράσαμε τους 40° περισσότερες φορές από κάθε άλλο Ιούλιο, από το 1983

Ο Ιούλιος 2020 ήταν ο μήνας κατά τον οποίο το θερμόμετρο έφτασε ή και ξεπέρασε τους 40°C, περισσότερες φορές από κάθε άλλο Ιούλιο, από το 1983 και εντεύθεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, οι ημερήσιες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στο σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας ήταν αρκετά υψηλές για μήνα Ιούλιο έτσι που να τον κατατάσσουν ως τον μήνα με την υψηλότερη μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία από το 1983 και εντεύθεν, δηλαδή για τα τελευταία 37 χρόνια.

Η μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία τον φετινό Ιούλιο όπως υπολογίστηκε για τον σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας ήταν 39.7°C.

Ο Ιούλιος 2020 ήταν και ο μήνας κατά τον οποίο το θερμόμετρο έφτασε ή και ξεπέρασε τους 40°C, περισσότερες φορές από κάθε άλλο Ιούλιο, από το 1983 και εντεύθεν, ενώ κατά τον συγκεκριμένο μήνα εκδόθηκαν οι περισσότερες προειδοποιήσεις (τόσο συνολικά όσο και χωριστά για το κίτρινο ή το πορτοκαλί επίπεδο σημαντικότητας) για υψηλές θερμοκρασίες.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.