ΕΛΛΑΔΑ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Καταγράφηκαν δυο θάνατοι

ΕΛΛΑΔΑ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Καταγράφηκαν δυο θάνατοι

Την Δευτέρα 03/08, ανακοινώθηκαν 77 νέα κρούσματα του νέου ιού στην Ελλάδα.

Τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δεκατρείς πολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, καταγράφηκαν δυο ακόμη  καταγεγραμμένοι θανάτοι και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.