Βρετανοί Βουλευτές: Κρίσιμο λάθος η μη επιβολή καραντίνας για διεθνείς αφίξεις στα μέσα Μαρτίου

Βρετανοί Βουλευτές: Κρίσιμο λάθος η μη επιβολή καραντίνας για διεθνείς αφίξεις στα μέσα Μαρτίου

Για «κρίσιμα λάθη» ως προς τη διαχείριση των διεθνών αφίξεων στη Βρετανία στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού κατηγορεί την κυβέρνηση Τζόνσον Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Η διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών υποθέσεων εκτιμά σε έκθεσή της ότι έως και 10.000 επισκέπτες στη χώρα κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας θα μπορούσαν να ήταν φορείς του ιού, διασπείροντάς τον επί βρετανικού εδάφους.

«Η αποτυχία εντοπισμού των εισαγόμενων λοιμώξεων άφησε τη χώρα με μια πολύ χειρότερη εμπειρία της νόσου», αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής.

Η επικεφαλής της επιτροπής, βουλευτής των Εργατικών Υβέτ Κούπερ, χαρακτήρισε «σοβαρό λάθος» τη μη επιβολή καραντίνας για διεθνείς αφίξεις στα μέσα Μαρτίου.

Πρόσθεσε ότι είναι «παντελώς ανεξήγητη» η απόφαση της κυβέρνησης να αρθεί στις 13 Μαρτίου η οδηγία περί αυτοαπομόνωσης για εισερχόμενους στη χώρα ταξιδιώτες, δέκα ημέρες πριν από το γενικό lockdown που επέβαλε ο Πρωθυπουργός Τζόνσον.

Κυβερνητικοί παράγοντες απάντησαν λέγοντας ότι σε όλα τα στάδια της πανδημίας οι αποφάσεις λαμβάνονταν με γνώμονα τις επιστημονικές συστάσεις.

Τελικά το μέτρο της καραντίνας εφαρμόστηκε, προσωρινά, στις 8 Ιουνίου, αφού είχε παρέλθει η κορύφωση της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Η μάχη για την Προεδρία της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό τεστ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τις διεργασίες να εντείνονται καθημερινά και τα κόμματα να επιχειρούν να διαμορφώσουν πλειοψηφίες που θα καθορίσουν όχι μόνο το αποτέλεσμα της 4ης Ιουνίου, αλλά και τη συνολική λειτουργία της νέας Βουλής τα επόμενα πέντε χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE