EE: Στέλνει διασώστες στη Βηρυτό μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας

EE: Στέλνει διασώστες στη Βηρυτό μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας

"Μοιραζόμαστε το σοκ και τη θλίψη του λαού της Βηρυτού μετά τη θανατηφόρα έκρηξη που έχει κοστίσει πολλές ζωές και άφησε πολλούς άλλους τραυματίες", δήλωσε την Τετάρτη (05/08) ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Janez Lenarčič σχετικά με την έκρηξη στη Βηρυτό του Λιβάνου, απευθύνοντας τα συλλυπητήρια της ΕΕ "σε όλους εκείνους που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους".

Όπως σημειώνει, "σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει την πλήρη υποστήριξή της στον λαό του Λιβάνου. Ως άμεσο πρώτο βήμα, ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των λιβανικών αρχών".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Σε μία από τις κρισιμότερες συγκυρίες για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που θέτει η Τουρκία του Ερντογάν για να ασκήσουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως η χάραξη ΑΟΖ και η κατασκευή του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντά σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από την Έμη Λιβανίου και τον Τέρενς Κουίκ.