Το Κοινοβούλιο της Λιβύης χαιρετίζει τη συμφωνία Αιγύπτου – Ελλάδας για ΑΟΖ

Το Κοινοβούλιο της Λιβύης χαιρετίζει τη συμφωνία Αιγύπτου – Ελλάδας για ΑΟΖ

Την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ χαιρέτησε το Σάββατο το κοινοβούλιο της Λιβύης το οποίο δεν αναγνωρίζει την νομιμότητα της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης του Σάρατζ (GNA). 

 

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας του κοινοβουλίου της Λιβύης, Ταλάλ Αλ Μιχούμπ, χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία σε δηλώσεις του στο δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Libya Al-Hadath.

O Αλ Μιχούμπ επισήμανε ότι η συμφωνία είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, και θα παρεμποδίσει τις φιλοδοξίες του Ερντογάν στην Τρίπολη. Όπως σημείωσε, το τουρκολιβυκό σύμφωνο που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας είναι άκυρο.

«Η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Αιγύπτου και της Ελλάδας να εκμεταλλευτούν τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο και θα αντισταθμίσουν τις προσπάθειες της Τουρκίας να διεκδικήσει ένα μερίδιο», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Η διπλωματική κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό εισέρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις των τελευταίων μηνών, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στις Βρυξέλλες. Μετά τις διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυπριακής κυβέρνησης, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνουν κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις, για τη σύγκληση της άτυπης πολυμερούς διάσκεψης, η οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ηνωμένων Εθνών, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου, ή στις αρχές Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Όπλα είπα λέω 

Όπλα είπα λέω