Το Κοινοβούλιο της Λιβύης χαιρετίζει τη συμφωνία Αιγύπτου – Ελλάδας για ΑΟΖ

Το Κοινοβούλιο της Λιβύης χαιρετίζει τη συμφωνία Αιγύπτου – Ελλάδας για ΑΟΖ

Την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ χαιρέτησε το Σάββατο το κοινοβούλιο της Λιβύης το οποίο δεν αναγνωρίζει την νομιμότητα της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης του Σάρατζ (GNA). 

 

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας του κοινοβουλίου της Λιβύης, Ταλάλ Αλ Μιχούμπ, χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία σε δηλώσεις του στο δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Libya Al-Hadath.

O Αλ Μιχούμπ επισήμανε ότι η συμφωνία είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, και θα παρεμποδίσει τις φιλοδοξίες του Ερντογάν στην Τρίπολη. Όπως σημείωσε, το τουρκολιβυκό σύμφωνο που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας είναι άκυρο.

«Η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Αιγύπτου και της Ελλάδας να εκμεταλλευτούν τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο και θα αντισταθμίσουν τις προσπάθειες της Τουρκίας να διεκδικήσει ένα μερίδιο», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές: ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στη μάχη της πρωτιάς- ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση- Άλμα και Άμεση Δημοκρατία διαμορφώνουν νέα δεδομένα

Βουλευτικές Εκλογές: ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στη μάχη της πρωτιάς- ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση- Άλμα και Άμεση Δημοκρατία διαμορφώνουν νέα δεδομένα

Οι βουλευτικές εκλογές του 2026 προμηνύονται ως ένα κομβικό σημείο για την κυπριακή πολιτική σκηνή.

BEST OF TOTHEMAONLINE