Παραιτείται η κυβέρνηση του Λιβάνου

Παραιτείται η κυβέρνηση του Λιβάνου

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βηρυτό μετά τις φονικές εκρήξεις και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν. Η κυβέρνηση του Λιβάνου, σύμφωνα με το Associated Press, παραιτήθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (10/08).

Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Χαμάντ Χασάν, ο οποίος ανέφερε ότι η κυβέρνηση παραιτήθηκε στον απόηχο της τραγωδίας την περασμένη εβδομάδα.

Η δήλωση του κ. Χασάν έγινε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου

Εξάλλου,Ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ θα ανακοινώσει σύντομα την παραίτηση της κυβέρνησής του, δήλωσε ο υπουργός Υγείας στο Reuters

Ο Ντιάμπ, επικεφαλής της κυβέρνησης του Λιβάνου εδώ και σχεδόν 7 μήνες, αναμένεται να εκφωνήσει διάγγελμα προς το έθνος στις 19.30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το γραφείο του.

Ειχε προηγηθεί το κάλεσμα των Λιβανέζων για διαδηλώσεις έξω από το προεδρικό μέγαρο Μπαάμπντα για να ζητήσουν την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Αούν μετά τη μαζική έκρηξη που προκάλεσε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και παραιτήσεις αρκετών υπουργών, με τελευταία εκείνη της υπουργού Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: Είδε Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν - Προετοιμάζονται για μία συνάντηση 5 + 1- Πότε επιστρέφει στην Κύπρο

Ολγκίν: Είδε Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν - Προετοιμάζονται για μία συνάντηση 5 + 1- Πότε επιστρέφει στην Κύπρο

Θα επιστρέψει στην Κύπρο σε δύο εβδομάδες μετά από επαφές σε Αθήνα, Άγκυρα και Βρυξέλλες, δήλωσε την Παρασκευή η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν μετά από συνάντηση, που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE