ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΙΛΟΚΥΠΡΟΣ ΡΟΥΣΟΥΝΙΔΗΣ: 'Σωρεία ακυρώσεων για Λεμεσό' - 'Άδικη η κριτική, μειώσεις τιμών σε ξενοδοχεία 5 αστέρων από 15-50%'

ΦΙΛΟΚΥΠΡΟΣ ΡΟΥΣΟΥΝΙΔΗΣ: 'Σωρεία ακυρώσεων για Λεμεσό' - 'Άδικη η κριτική, μειώσεις τιμών σε ξενοδοχεία 5 αστέρων από 15-50%'

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ κύριο Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη τον οποίο και... 'ανέκρινε' για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ξενοδοχεία, τον τουρισμό, την κριτική αλλά και την επόμενη μέρα.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Ξεκινώντας από τον Αύγουστο ο κύριος Ρουσουνίδης μας ανέφερε πως τα ξενοδοχεία είθισται να χωρίζουν τον μήνα σε τρία δεκαήμερα, με το πρώτο εξ'αυτών -που έχει ήδη παρέλθει- να παρουσιάζει πολύ χαμηλή κινητικότητα -σε επίπεδα Ιουλίου- όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Αισθητή βελτίωση -αλλά παρ'όλα αυτά τραγικά μειωμένη σε σχέση με την περασμένη χρονιά- αναμένεται να παρουσιάσει το δεύτερο δεκαήμερο με τις καθημερινές που κυμαίνονταν από 5-12% να ανεβαίνουν στο 20-25% με την κορύφωση να έρχεται το τριήμερο του Δεκαπενταυγούστου με τις κρατήσεις να φτάνουν το 45-60% και σε κάποιες περιπτώσεις το 70%.

Ο μεγάλος αστερίσκος αφορά τις πόλεις αφού τα άνωθεν στατιστικά αφορούν την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, τη Λάρνακα και την Πάφο με τη Λεμεσό να μοιάζει 'πληγωμένη' από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συγκεκριμένα η εικόνα μοιάζει τραγική (5-10% τις καθημερινές) ενώ ακόμα και το καυτό τριήμερο δε θα ξεπεράσει το 30% με τον κύριο Ρουσουνίδη να κάνει λόγο για σωρεία ακυρώσεων. 

Σε ερώτηση μας για το κατά πόσο η υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία Β' είχε θετικό αντίκτυπο στις κρατήσεις εσωτερικού τουρισμού ο ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ τόνισε πως η διαφορά ήταν ανεπαίσθητη ενώ κατέστησε σαφές πως θεωρεί άδικη την κριτική που ασκείται για τις τιμές των ξενοδοχείων αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ακόμη και πολλά ξενοδοχεία 5* αστέρων παρουσίασαν μειωμένες τιμές της τάξεως του 15-50% με τον μέσο όρο να είναι το 30%.

Θέσαμε επί τάπητος την εξάρτηση από Ρώσους και Βρετανούς, το 'μοντέλο' τουρισμού που προωθούσαμε όσο και το κοινό στο οποίο απευθυνόμασταν μέχρι πρότινος αλλά και ποιες δράσεις είναι διατεθειμένοι να βάλουν σε εφαρμογή ελέω της νέας τάξης πραγμάτων. Ο κύριος Ρουσουνίδης δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του λέγοντας πως 'επαναπαυθήκαμε από τη ραγδαία ανάπτυξη των τελευταίων ετών' τονίζοντας όμως πως προυπήρξε σχέδιο θεματικού τουρισμού (ιατρικό, συνέδρια, οινολογικό, αθλητικό) του οποίου οι διαδικασίες -αναγκαστικά- επιταχύνονται αφού το 2021 θεωρείται ως πάρα πολύ κρίσιμη χρονιά για τον τουρισμό.

Για τις νέες αγορές που μπαίνουν στο 'στόχαστρο΄περίοπτη θέση θα έχει η Γερμανία, αφού πρόκειται για μια τεράστια αγορά -ίσως και μεγαλύτερη από Ρωσία και Βρετανία- ενώ έγινε λόγος για Γαλλία, Αυστρία αλλά και χώρες του Αραβικού Κόλπου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top