Συνεχίζει την λεκτική ένταση ο Τούρκος ΥΠΑΜ - 'Κανένα πλάνο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τους Τ/κ'

Συνεχίζει την λεκτική ένταση ο Τούρκος ΥΠΑΜ - 'Κανένα πλάνο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τους Τ/κ'

Κανένα πλάνο στην ανατολική Μεσόγειο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τους Τ/κ δεν μπορεί να επιβιώσει, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ σε τηλεδιάσκεψη χθες  Τρίτη (11/08) το βράδυ με τους διοικητές και τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας, του ΓΕΣ και των σωμάτων.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην τηλεδιάσκεψη ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και «δεν πρόκειται να επιτραπούν τετελεσμένα, κανένα πλάνο που δεν θα περιλαμβάνει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ, αναφέρεται, ενημερώθηκε σχετικά με τις έρευνες που διεξάγει το Ορούτς Ρέις και την κατάσταση των σωμάτων του τουρκικού στρατού.

Η Τουρκία, είπε ο Χουλουσί Ακάρ, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στις θαλάσσιες περιοχές της δικαιοδοσίας της.

Είναι αποφασισμένοι και ικανοί, πρόσθεσε, να προστατέψουν τα συναφή δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην «γαλάζια πατρίδα», περιλαμβανομένης και την Κύπρου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

Η Εκτελεστική Γραμματεία του κινήματος ΑΛΜΑ, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE