Λίβανος: Επαρκείς ποσότητες σε αλεύρι για τέσσερις μήνες σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομίας

Λίβανος: Επαρκείς ποσότητες σε αλεύρι για τέσσερις μήνες σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομίας

Ο Λίβανος έχει 32.000 τόνους αλευριού επιπρόσθετα των 110.000 τόνων που έχουν φθάσει ή θα φθάσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομίας. «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρκετό για τέσσερις μήνες», ανέφερε ο Ραούλ Νεχμέ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα στέλνει επίσης 17.000 τόνους αλεύρι ως την πρώτη δόση ενός σχεδίου τροφοδοσίας 50.000 τόνων. Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε χθες ότι ο Λίβανος έχει προμήθειες μόλις για έξι εβδομάδες. «Δεν έχουμε κρίση αποθεμάτων ούτε κρίση ψωμιού», ανέφερε ο Νέχμε στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή, η λιβανέζικη κυβέρνηση, σε αντίθεση με πολλά άλλα κράτη που εξαρτώνται από τις εισαγωγές σίτου, δεν διατηρούσε στρατηγικά αποθέματα και όλα τα ιδιωτικά αποθέματα σίτου, που ήταν αποθηκευμένα σε σιλό στο λιμάνι της Βηρυτού, καταστράφηκαν στην έκρηξη που συγκλόνισε την πόλη στις 4 Αυγούστου.

Ο Νέχμε δήλωσε την Παρασκευή ότι το Υπουργείο του σχεδίαζε να δημιουργήσει κρατικά αποθέματα με 40.000 τόνους σίτου αλλά τα σχέδια αυτά δεν υλοποιήθηκαν πριν από την έκρηξη. Η κυβέρνηση του Λιβάνου παραιτήθηκε τη Δευτέρα, αλλά ο Πρόεδρος Μισέλ Αούν ζήτησε από τα μέλη της να παραμείνουν στις θέσεις τους με υπηρεσιακή ιδιότητα έως ότου σχηματιστεί νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Η συνέντευξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στον Φειδία Παναγιώτου, ήρθε σε μια στιγμή που ο ΔΗΣΥ βρίσκεται μπροστά σε μια συζήτηση, την οποία μέχρι τώρα μπορούσε να κρατά σε δεύτερο πλάνο: ποιος θα οδηγήσει την παράταξη στις Προεδρικές του 2028. Οι ενδιαφερόμενοι είναι γνωστοί. Η Αννίτα Δημητρίου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γιώργος Παμπορίδης, έχουν ήδη μπει- με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- στο κάδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE