ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για Ομόνοια και όχι μόνο: Τι ισχύει με τις ΑΝΑΒΟΛΕΣ για Ευρωπαίους – Άλλαξε πέρσι ο κανονισμός

Για Ομόνοια και όχι μόνο: Τι ισχύει με τις ΑΝΑΒΟΛΕΣ για Ευρωπαίους – Άλλαξε πέρσι ο κανονισμός

Μετά την δημοσιοποίηση του προγράμματος της 1ης αγωνιστικής από την ΚΟΠ αρκετοί Ομονοιάτες ρώτησαν εάν θα μπορούσε το τριφύλλι να ζητήσει αναβολή του αγώνα λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Κάτι τέτοιο επιτρέπεται ΜΟΝΟ εάν μια κυπριακή ομάδα αγωνίζεται στα πλέι-οφ ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έχει αγώνα και στο κυπριακό πρωτάθλημα. Αυτή η αλλαγή εφαρμόστηκε από τον Νοέμβριο του 2019 όταν η ΚΟΠ άλλαξε την προκήρυξη καθώς υπήρξαν αντιδράσεις για τις πολλές αναβολές αγώνων και το πιεσμένο πρόγραμμα μετά τον Ιανουάριο.

Οπότε με αυτά τα δεδομένα, ούτε η Ομόνοια, ούτε κάποια άλλη κυπριακή ομάδα μπορεί να ζητήσει αναβολή αγώνα στο πρωτάθλημα λόγω Ευρώπης εκτός και εάν πάει στα πλέι-οφ.

Ουσιαστικά αρκετή συζήτηση είχε γίνει την περασμένη σεζόν όσον αφορά τις αναβολές αγώνων για τους Ευρωπαίους. Ο κανονισμός έλεγε προηγουμένως ότι οι ομάδες δικαιούνται να ζητήσουν αναβολή εάν είναι στα πλέι-οφ αλλά και πιο μετά εφόσον παίζουν παιχνίδι την Πέμπτη και την επόμενη εβδομάδα υπάρχουν υποχρεώσεις Εθνικών ομάδων. Αυτό γινόταν καθώς η ΟΥΕΦΑ απαγόρευε να γίνονται ματς την Δευτέρα.

Πλέον όμως με τον νέο κανονισμό της ΚΟΠ αναβολή επιτρέπεται μόνο στα πλέι-οφ και πουθενά αλλού.

Εδώ η αναφορά στην φετινή προκήρυξη:

Αγώνες Ομάδων που Αγωνίζονται στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα
13. Σε περίπτωση αγώνα ομάδας που λαμβάνει μέρος στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ΟΥΕΦΑ θα ισχύουν τα πιο κάτω,
13.1. Σε περίπτωση που ο Ευρωπαϊκός αγώνας θα διεξαχθεί Τρίτη, ο αγώνας του Πρωταθλήματος που προηγείται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται Παρασκευή και ο αγώνας του Πρωταθλήματος που έπεται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται Σάββατο, Κυριακή ή ∆ευτέρα.
13.2. Σε περίπτωση που ο Ευρωπαϊκός αγώνας θα διεξαχθεί Τετάρτη, ο αγώνας του Πρωταθλήματος που προηγείται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται Σάββατο και ο αγώνας του Πρωταθλήματος που έπεται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται Κυριακή ή ∆ευτέρα.
13.3. Σε περίπτωση που ο Ευρωπαϊκός αγώνας θα διεξαχθεί Πέμπτη, ο αγώνας του Πρωταθλήματος που προηγείται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται Σάββατο ή Κυριακή και ο αγώνας του Πρωταθλήματος που έπεται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται ∆ευτέρα.
13.4 Σε περίπτωση που ομάδα του Πρωταθλήματος Cyta θα αγωνιστεί στα Play-off των Πρωταθλημάτων της UEFA, ο αγώνας του Πρωταθλήματος Cyta που είναι στο μέσο των δύο αγώνων των Play-off θα μπορεί με κοινό αίτημα των δύο διαγωνιζομένων σωματείων να αναβληθεί και να διεξαχθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή. To ίδιο δικαίωμα (για αναβολή του αγώνα) θα έχει και το ∆ιοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
14. Αν υπάρχουν άλλοι αγώνες που επηρεάζονται από την ανακατάταξη των αγώνων λόγω Ευρωπαϊκών Υποχρεώσεων οι αγώνες αυτοί θα μετακινούνται κατά την κρίση της Εκτελεστικής Επιτροπής για να διεξαχθούν σε άλλη μέρα και /ή ώρα.

 

The post Για Ομόνοια και όχι μόνο: Τι ισχύει με τις ΑΝΑΒΟΛΕΣ για Ευρωπαίους – Άλλαξε πέρσι ο κανονισμός appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top