ΔΙΕΘΝΗ

Η Καμπότζη χάνει αδασμολόγητη πρόσβαση στην αγορά ΕΕ λόγω ανησυχιών για ανθρώπινα δικαιώματα

Η Καμπότζη χάνει αδασμολόγητη πρόσβαση στην αγορά ΕΕ λόγω ανησυχιών για ανθρώπινα δικαιώματα

Η ΕΕ αποφάσισε να επιβάλει εκ νέου δασμούς στα προϊόντα που εισάγονται από την Καμπότζη, όπως ενδύματα, υποδήματα και είδη ταξιδιού, λόγω σοβαρών και συστηματικών ανησυχιών σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα που διαπιστώθηκαν στη χώρα.

Μέχρι πρότινος η Καμπότζη απολάμβανε προτιμησιακή πρόσβαση στη κοινή αγορά στο πλαίσιο "όλα εκτός από όπλα" - την εμπορική διευθέτηση της ΕΕ για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

Ο Επίτροπος Εμπορίου, Φιλ Χόγκαν, δήλωσε σχετικά "παρέχουμε στην Καμπότζη εμπορικές ευκαιρίες που επιτρέπουν στη χώρα να αναπτύξει μια βιομηχανία προσανατολισμένη στις εξαγωγές και έδωσε θέσεις εργασίας σε χιλιάδες πολίτες της Στεκόμαστε δίπλα τους τώρα και στις δύσκολες συνθήκες που προκαλούνται από την πανδημία. Ωστόσο, η συνεχής υποστήριξή μας δεν μειώνει την επείγουσα ανάγκη για την Καμπότζη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα εργασιακά δικαιώματα. Είμαι έτοιμος να συνεχίσω τη δέσμευσή μας και να αποκαταστήσουμε πλήρως την ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ για προϊόντα από την Καμπότζη, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ουσιαστική βελτίωση από αυτή την άποψη".

Η απόσυρση της προτιμησιακής πρόσβασης στην αγορά της ΕΕ αφορά περίπου το 20% των εξαγωγών της Καμπότζης στην ΕΕ . Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στη χώρα. Εάν η κυβέρνηση της Καμπότζης σημειώσει σημαντική πρόοδο, ιδίως όσον αφορά τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα, η Κομισιόν μπορεί να επανεξετάσει την απόφασή της και να επαναφέρει τις δασμολογικές προτιμήσεις στο πλαίσιο της ρύθμισης "όλα εκτός από όπλα", σύμφωνα με τις διατάξεις του γενικευμένου συστήματος προτιμήσεων της ΕΕ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top