Tο «Oruc Reis» βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα - Συνεχίζει την πορεία του εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Tο «Oruc Reis» βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα - Συνεχίζει την πορεία του εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Από το απόγευμα της Τετάρτης 12/08, στις 19:20, το «Oruc Reis» βρίσκεται εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο συνεχίζει την πορεία του εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Στη βορειοανατολική πορεία που έχει χαράξει από το βράδυ της Τρίτης, το συνοδεύουν τα βοηθητικά Ataman, CengizHan και 10 τουρκικά πολεμικά πλοία.

Σημειώνεται ότι μετά την είσοδό του στην κυπριακή ΑΟΖ -με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει την ίδια πορεία- θα χρειαστεί άλλα 30 μίλια για να φτάσει στο όριο της περιοχής που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι με την παράνομη NAVTEX, καθώς κινείται με ταχύτητα 5 κόμβων.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Η συνέντευξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στον Φειδία Παναγιώτου, ήρθε σε μια στιγμή που ο ΔΗΣΥ βρίσκεται μπροστά σε μια συζήτηση, την οποία μέχρι τώρα μπορούσε να κρατά σε δεύτερο πλάνο: ποιος θα οδηγήσει την παράταξη στις Προεδρικές του 2028. Οι ενδιαφερόμενοι είναι γνωστοί. Η Αννίτα Δημητρίου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γιώργος Παμπορίδης, έχουν ήδη μπει- με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- στο κάδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE