Διπλωματική αντεπίθεση από την Ελλάδα: Στο Ισραήλ ο Νίκος Δένδιας

Διπλωματική αντεπίθεση από την Ελλάδα: Στο Ισραήλ ο Νίκος Δένδιας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διπλωματικές ενέργειες της Αθήνας έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο Ισραήλ μεταβαίνει την Πέμπτη (13/08), ο Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ προηγουμένως θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, θα είναι οι τουρκικές προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο καθώς και η συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ σε διμερές επίπεδο.

Θυμίζουμε, ότι την Παρασκευή (13/08), ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ενώ αργότερα θα συγκληθεί το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από σχετικό αίτημα της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.