Συμβούλιο ΥΠΕΞ της Ε.Ε: Πλήρης αλληλεγγύη των '27' στην Ελλάδα - Τα θέματα που συζητήθηκαν

Συμβούλιο ΥΠΕΞ της Ε.Ε: Πλήρης αλληλεγγύη των '27' στην Ελλάδα - Τα θέματα που συζητήθηκαν

Την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, εξέφρασαν οι ‘27’ στο συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ατζέντα συζητήθηκαν που διεξήχθη υπό την προεδρία του Ζοζέπ Μπορέλ, συζητήθηκαν τέσσερα θέματα.

Αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία εικοσιτεράωρα στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας, οι υπουργοί Εξωτερικών των «27» εξέφρασαν την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, το ζήτημα θα συζητηθεί στις 28 Αυγούστου, κατά το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης οι προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, οι εξελίξεις στον Λίβανο μετά τις πολύνεκρες καταστροφικές εκρήξεις στη Βηρυτό, καθώς και η κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του υπουργείου Εξωτερικών Νίκου Δένδια, με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, στη Βιέννη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας.

Πηγή: CNN.GR

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE