Ξεσπάνε οι Τούρκοι για την αμυντική συνεργασία Γαλλίας με Κύπρο - Δηλώσεις και για τα μαχητικά

Ξεσπάνε οι Τούρκοι για την αμυντική συνεργασία Γαλλίας με Κύπρο - Δηλώσεις και για τα μαχητικά

Απαράδεκτη η μεταφορά μαχητικών της Γαλλίας στην Κύπρο, λέει ο Ακσόι. Νέα πυρά κατά Γαλλίας.

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε η αμυντική συνεργασία Γαλλίας – Κύπρου, με δεδομένο τις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι ανέφερε:

«Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν η »Ελληνοκυπριακή Διοίκηση» δεν εκπροσωπεί όλο το νησί όπως και τους Τουρκοκύπριους, άρα δεν είναι αρμόδια και για μια τέτοια συμφωνία.

Η συγκεκριμένη συμφωνία, είναι ενάντια στις συμφωνίες του 1960 και στην ισορροπία που έχει προκύψει από αυτές. Εμπεριέχει ρίσκο να εμποδίσει τις προσπάθειες που γίνονται για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο.

Είναι απαράδεκτο η Γαλλία να κάνει βήματα που αυξάνουν την ένταση, και να κάνει ασκήσεις με την ‘’Ελληνοκυπριακή Διοίκηση’’ ( Κυπριακή Δημοκρατία) και έστω και προσωρινά να μεταφέρει τα μαχητικά της στο νησί παραβιάζοντας τις συμφωνίες του 1960», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE