ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν τους βλέπει στην Αυστρία ο Ντοβιτσιόζο!

Δεν τους βλέπει στην Αυστρία ο Ντοβιτσιόζο!

Χθες ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα ότι… τέλος. Το 2021, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, δε θα τον βρει στο τιμόνι της αγαπημένης του Ducati, μιας και τα «έσπασε» με την ιταλική ομάδα και έμεινε στον αέρα.

Ε, και; Στην Αυστρία ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο (και η «Κόκκινη», φυσικά) δε χαρίζει οδηγικά κάστανα: ο «Ντόβι» με την κλασική, χειρουργικής ακρίβειας, οδήγησή του ανέβηκε αργά και σταθερά από την 4η θέση στην κορυφή μετά την επανεκκίνηση (βλ. παρακάτω γιατί υπήρξε 2η εκκίνηση), δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του και πήρε πανάξια την καρό σημαία.

Μ’ αυτή τη νίκη ο Ιταλός μπήκε εκ νέου στη διεκδίκηση του τίτλου- ιδίως ελλείψει Μάρκεθ, που θα μείνει αρκετά ακόμα έξω λόγω τραυματισμού-, με την Ducati να πανηγυρίζει την 5η συνεχόμενη νίκη στο συγκεκριμένο grand prix!

Πίσω από τον άπιαστο, δεδομένης και της κόκκινης σημαίας (είπαμε, βλ. παρακάτω, έρχεται!), «Ντόβι», τερμάτισε ο Τζοάν Μιρ. Ο 22χρονος αναβάτης της Suzuki ήταν εκπληκτικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε το λάθος στο τέλος του Τζακ Μίλερ και του «έκλεψε» τη δεύτερη θέση, με τον Μίλερ να συμπληρώνει το βάθρο.

Ο θριαμβευτής του προηγούμενου αγώνα Μπίντερ πήρε την σημαντικότατη 4η θέση, ενώ 5ος ήταν ο αειθαλής Βαλεντίνο Ρόσι που γλύτωσε τα πολύ χειρότερα (έρχεται η επεξήγηση, υπομονη part 3) και ήταν και πάλι η πρώτη Yamaha.

Τάκι Νακαγκάμι (σταθερός από την αρχή μέχρι το τέλος), Πετρούτσι, Κουαρταραρό (άσχημος αγώνας για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας), Λεκουόνα και Βινιάλες (τραγωδία για τον poleman…) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα ενός αγώνα που σημαδεύτηκε από τις πολλές πτώσεις , με πιο χαρακτηριστικές αυτές των Πολ Εσπαργκαρό, Ολιβέιρα και Ρινς (άπαντες κυνηγούσαν βάθρο).

Πάνω απ’ όλα, ωστόσο, ο αγώνας σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα μετά την σύγκρουση Ζαρκό-Μορμπιντέλι. Οι δυο τους είχαν ένα αγωνιστικό συμβάν, όμως οι μηχανές τους διαλύθηκαν και πέρασαν εκατοστά δίπλα από το κεφάλι του Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος κινδύνευσε πραγματικά με τα πολύ χειρότερα. Ζαρκό και Μορμπιντέλι, πάντως, έτρεξαν κανονικά στην επανεκκίνηση μετά τη λογικότατη κόκκινη σημαία που βγήκε.

Κάπως έτσι, κι αφού δεν είχαμε κάποιον σοβαρότατο τραυματισμό, ολοκληρώθηκε ακόμα ένας αγώνας της φετινής κουτσουρεμένης σεζόν.

Ο Ντοβιτσιόζο θα ήθελε πάρα πολύ να φύγει από την Ducati σαν πρωταθλητής και να κλείσει στόματα και η αλήθεια είναι πως μπορεί να το κάνει, μιας και χωρίς τον Μάρκεθ άπαντες έχουν το βλέμμα στο… στέμμα.

Όχι ένας, όχι δύο, όχι τρεις, αλλά τουλάχιστον πέντε αναβάτες.

Και ένας 6ος, με ένα όνειρο τρελό και πέραν πάσης λογικής.

Αφού επέζησε σήμερα, αλήθεια ποτέ δεν ξέρεις…

Πηγή: Sdna.gr

The post Δεν τους βλέπει στην Αυστρία ο Ντοβιτσιόζο! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ουκρανία: «Πύραυλος, drone, πύραυλος» - Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους

Ο Τζόνι Λόγκαν τραγούδησε στη Eurovision το «Euphoria» της Loreen - Ποιος ο λόγος - Δείτε βίντεο

Πυροβολισμοί Ζακάκι: Σύλληψη 62χρονου - Λήφθηκαν τεκμήρια από την Αστυνομία



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top