Η ολομέλεια του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ενέκρινε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με Ελλάδα

Η ολομέλεια του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ενέκρινε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με Ελλάδα

Η ολομέλεια του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ενέκρινε την Τρίτη 18/8 τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί η έγκρισή της τη Δευτέρα από την Επιτροπή Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου. Τη συμφωνία υπέγραψαν στις 6 Αυγούστου στο Κάιρο, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Σάμεχ Σούκρι.  
 
Στην έκθεση που συνέταξε η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Αιγύπτου, αναφέρεται ότι τα μέλη της - βουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία, αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι συμβαδίζει με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου. 
 
«Η συμφωνία μεταξύ των δύο δημοκρατιών της Αιγύπτου και της Ελλάδας συμβαδίζει επίσης με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι «περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία μιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών». 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).

BEST OF TOTHEMAONLINE