Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η φρεγάτα πραγματοποιεί περιπολίες στο πλαίσιο επιτήρησης της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ πρόσφατα έλαβε μέρος σε κοινές ασκήσεις γαλλικών και ελληνικών ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κρήτη.
Η φρεγάτα La Fayette ζήτησε και εξασφάλισε άδεια από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Άμυνας, να παραμείνει για 24 ώρες στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου, προκειμένου το πλήρωμα της να προβεί σε εκπαίδευση καταδύσεων.
Μάλιστα η φρεγάτα ζήτησε όπως παραμείνει ανοικτά του Πρωταρά και της παραλίας του Κόννου, κοντά στην ακτή, ούτως ώστε το πλήρωμα της να κάνει καταδύσεις και στη συγκεκριμένη περιοχή όπου υπάρχουν σπηλιές.
Οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ακόμα ότι την Τετάρτη η γαλλική πολεμική φρεγάτα αναμένεται να βγει ξανά σε ανοιχτή θάλασσα προκειμένου να συνεχίσει τις περιπολίες της στην Ανατολική Μεσόγειο.