Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου – Μπορέλ για την αν. Μεσόγειο, σύμφωνα με το Αναντολού

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου – Μπορέλ για την αν. Μεσόγειο, σύμφωνα με το Αναντολού

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ για το θέμα της ανατολικής Μεσογείου, είχε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού που επικαλείται διπλωματικές πηγές για την πραγματοποίηση της τηλεφωνικής αυτής επικοινωνίας, δεν δίδει περισσότερα στοιχεία.
 
Στο μεταξύ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ συνεχίζει την περιοδεία του στην κεντρική Αμερική και χθες είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα με τον οποίο παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την παράδοση του νοσοκομείου για παιδιά από τον Τουρκικό Γραφείο Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA).
 
Ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε ότι το γραφείο TİKA στηρίζει παρόμοια έργα εδώ και χρόνια στη Βενεζουέλα. Συζήτησαν πώς θα μπορέσουν να αυξήσουν και να εμβαθύνουν την συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς, όπως ο τουρισμός, το εμπόριο, η υγεία και η παιδεία. Υπογράφτηκαν 4 συμφωνίες σε θέματα πολιτιστικής συνεργασίας, όπως πολιτιστικά κέντρα και έρευνα αρχείων.
 
Το πρακορείο Αναντολού αναφέρει ότι ο κ. Τσαβούσογλου απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικόλα Μαδούρο, εκ μέρους του Προέδρου Ερντογάν να επισκεφθεί την Τουρκία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE