Γερμανία: Το SPD θέλει να κάνει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου κεντρικό προεκλογικό θέμα

Γερμανία: Το SPD θέλει να κάνει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου κεντρικό προεκλογικό θέμα

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) θέλει να κάνει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου κεντρικό εκλογικό θέμα.

"Θα προχωρήσουμε στην προεκλογική εκστρατεία σχεδιάζοντας μια μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση, μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας. Ο φόρος περιουσίας θα πρέπει συμπεριλαμβάνεται σε αυτά τα σχέδια", δήλωσε ο συμπρόεδρος του κόμματος Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Neue Osnabruecker Zeitung".

"Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να δεσμευτούμε σε συγκεκριμένα μέσα.Ο στόχος όμως είναι ξεκάθαρος : να ανακουφίσουμε όχι μόνο τους μικρομεσαίους έως και αυτούς που έχουν εισόδημα λίγο πέραν του μέσου όρου. Θέλουμε να ανακουφίσουμε το 95% των νοικοκυριών. Αλλά τότε θα πρέπει να υπάρχουν υψηλότεροι φόροι για το πλουσιότερο 5%", δήλωσε ο ηγέτης του SPD.

Αιτιολογώντας τα σχέδια αυτά, παρέπεμψε στις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. "Εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται με μειωμένο ωράριο και πολλοί δεν γνωρίζουν εάν θα επιστρέψουν στην εργασία πλήρους απασχόλησης ή αν θα απειληθούν από την ανεργία. Φοβούνται για το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Και την ίδια στιγμή, πολλοί άνθρωποι μπορούν να γείρουν αναπαυτικά προς τα πίσω και να σκεφτούν για το ποιες μετοχές ή ποια έργα τέχνης πρέπει να αγοράσουν ή αν θα πρέπει ίσως να επενδύσουν σε χρυσό επειδή περιμένουν εξαιρετικά κέρδη", πρόσθεσε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE