Αισιοδοξία απο την Ελλάδα για συμφωνία με τους εταίρους

Αισιοδοξία απο την Ελλάδα για συμφωνία με τους εταίρους

Αισιοδοξία πως θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους έως την ερχόμενη Τετάρτη, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί την επομένη, Πέμπτη 30 Απριλίου, Eurogroup, εξέφρασαν ελληνικές κυβερνητικές πηγές ενόψει της συνάντησης που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελλάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά πιστεύει πως έχει υλοποιήσει το 70% των όσων συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο, πως εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία μετά τις 30 Απριλίου δημιουργείται ζήτημα και τίθεται εν αμφιβόλω η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και ότι ο κ. Τσίπρας σκοπεύει να πει στην κ. Μέρκελ πως ο ίδιος  έκανε όσα είπε, τώρα καλό θα ήταν και η καγκελλάριος να κάνει αυτά που πρέπει.

Οι ελληνικές κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως έχει επιτευχθεί πρόοδος στο Euroworking Group, η πρόοδος αυτή θα καταγραφεί στο Eurogroup στη Ρίγα αύριο και μεθαύριο και τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάζει νυχθημερόν το Brussels Group ώστε να καταλήξει σε συμφωνία την Τετάρτη  και την Πέμπτη να πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως όλα τα σενάρια - περιλαμβανομένων των εκλογών - θα ήταν ανοικτά εφόσον οι εταίροι επιλέξουν τη ρήξη, αλλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται να είναι η επιλογή τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE