ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ξέσπασμα μητέρας παιδιού με απώλεια ακοής για τις μάσκες στα σχολεία: «Απάνθρωπο μέτρο χωρίς εξαιρέσεις»

ΚΥΠΡΟΣ: Ξέσπασμα μητέρας παιδιού με απώλεια ακοής για τις μάσκες στα σχολεία: «Απάνθρωπο μέτρο χωρίς εξαιρέσεις»

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια ανάρτηση μητέρας παιδιού με πρόβλημα στην ακοή, απευθυνόμενη στον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου.

Τα λόγια της δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο εξιστορώντας την κατάσταση με το παιδί της, αφού η υποχρεωτική- όπως αποφασίστηκε- χρήση μάσκας στα σχολεία  όπως υποστηρίζει, θα αποκλείσει το παιδί της από τη μαθησιακή διαδικασία.

Σημειώνει παράλληλα, πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο εκάστοτε υπουργός αδιαφορεί για τα παιδιά με αναπηρίες... το ίδιο συνέβηκε τον Ιούνιο... το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια που μάταια ζητούμε να μειωθεί επίσημα ο αριθμός των παιδιών στα τμήματα παιδιών με ακουστική αναπηρία και σεις μας αγνοείτε...»

Συμπληρώνει, απευθυνόμενη στον Υπουργό ότι: «Έχετε δεσμευτεί για παροχή ισότιμης ειδικής εκπαίδευσης στη σύμβαση του Ο.Η.Ε για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και είστε υπόχρεοι να την τηρήσετε», προσθέτοντας πως «δεν είναι αυτή η λύση κύριέ υπουργέ και δεν θα περάσει.... το έχουν αποδείξει πολλές φορές τα παιδιά μας ότι και να φοιτήσουν μπορούν και να αριστεύσουν ... φτάνει να μην τους κλείνετε την πόρτα κατάμουτρα όπως κάνετε τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

Έντιμε κύριε υπουργέ,

Χθες ακούσαμε σοκαρισμένοι την απόφαση σας να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές με μάσκα στα σχολεία.

Για άλλη μια φορά λογαριάσατε την εξοικονόμηση χρήματος πάνω από την αξιοπρεπή και ισότιμη πρόσβαση των παιδιών με αναπηρία στην εκπαίδευση με ένταξη στο κανονικό σχολείο.

Είμαι μητέρα παιδιού με απώλεια ακοής και από την 1η Αυγούστου που επιβλήθηκε η χρήση μάσκας περνούμε μαρτύριο όπου παρευρισκόμαστε με το παιδί και πρέπει να τη φοράμε. Μια αγαπημένη δασκάλα κωφών στην οποία χρωστά πολλά για το ενδιαφέρον κ την αγάπη της στο παιδί μας , με προμήθευσε με ειδικές μάσκες με διαφάνεια και άρχισε η κατάσταση να γίνεται πιο βιώσιμη γιατί διαφορετικά η συνηθισμένη ,δεν φτάνει που ακουμπά στα χείλη καταπνίγοντας την άρθρωση στην ομιλία που εκπέμπεται αλλά εμποδίζει και τη χειλαναγνωση.

Αναρωτιέμαι κύριε υπουργέ:

Πως πιστεύετε ότι εάν παιδί με απώλεια ακοής θα μπορεί:

1) Να στερεώσει τη μάσκα στο αυτί του παράλληλα με το ακουστικό βοήθημα;

2) Να κάθεται έξι ώρες στην τάξη και να μην καταλαβαίνει τι λέει η δασκάλα αλλά ούτε και τι λένε οι συμμαθητές του που όλοι θα φορούν μάσκα και θα βρίσκονται σε απόσταση από αυτό;

Μπορείτε κύριε υπουργέ να μπείτε στη θέση αυτού του παιδιού που το καταδικάζετε σε αποκλεισμό από τη μαθησιακή διαδικασία , που παίζετε με τις αντοχές του νευρικού συστήματος του και τη ψυχολογία του;

Μπορείτε κύριε υπουργέ να μπείτε στη δική μας θέση, των γονιών που μας πετάτε το μπαλάκι να βρούμε μόνοι μας τον τρόπο (αν τον βρούμε)να στηρίξουμε αυτό το παιδί να μην οδηγηθεί από το αριστείο στην παραίτηση η και στην κατάθλιψη;

Όχι δεν μπορείτε κύριε υπουργέ και το αποδείξατε όταν ανακοινώσατε αυτό το απάνθρωπο μέτρο χωρίς εξαιρέσεις.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο εκάστοτε υπουργός αδιαφορεί για τα παιδιά με αναπηρίες... το ίδιο συνεβηκε τον Ιούνιο... το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια που μάταια ζητούμε να μειωθεί επίσημα ο αριθμός των παιδιών στα τμήματα παιδιών με ακουστική αναπηρία και σεις μας αγνοείτε...

Το εμπεδώσαμε κύριε υπουργέ ότι μόνο οι αρτιμελείς μετράνε και η εύκολη λύση για σας και για τους περισσότερους διευθυντές σας είναι να πετάξετε αυτά τα παιδιά έξω από την ένταξη και την ισότιμη παροχή εκπαίδευσης κλείνοντας τα σε ειδικά σχολεία ...αυτή τη ρατσιστική συμπεριφορά κουραστήκαμε να τη ζούμε.

Δεν είναι αυτή η λύση κύριε υπουργέ και δεν θα περάσει.... το έχουν αποδείξει πολλές φορές τα παιδιά μας ότι και να φοιτήσουν μπορούν και να αριστεύσουν ... φτάνει να μην τους κλείνετε την πόρτα κατάμουτρα όπως κάνετε τώρα.... Έχετε δεσμευτεί για παροχή ισότιμης ειδικής εκπαίδευσης στη σύμβαση του Ο.Η.Ε για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και είστε υπόχρεοι να την τηρήσετε ... Ή λύση που απαιτούμε είναι μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού των παιδιών στις τάξεις παιδιών με ακουστική αναπηρία και τήρηση των αποστάσεων ώστε να μην χρειάζεται μάσκα!!!!!

 

Μια εξοργισμένη μητέρα παιδιού με απώλεια ακοής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπόθεση Λύτρα: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ενεργοποίησε κατά λάθος το panic buttonΨάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Ψάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Το πολύ κακό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου αποτιμούν τα κόμματα του κέντρου, τα οποία προσπαθούν να αντιληφθούν τι πήγε λάθος, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν στείλει σαφή μηνύματα με τη ψήφο τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top