Παρατείνει η Τουρκία την παράνομη Navtex -Το Oruc Reis παραμένει μέχρι τις 27 Αυγούστου

Παρατείνει η Τουρκία την παράνομη Navtex -Το Oruc Reis παραμένει μέχρι τις 27 Αυγούστου

Επεκτείνεται μέχρι τις 27 Αυγούστου η Αυγούστου η παράνομη Navtex της Τουρκίας για το Oruc Reis που έληγε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 23/08.

Tο τουρκικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis θα παραμείνει στην περιοχή που έχει οριοθετηθεί από την παράνομη Navtex μέχρι και την Πέμπτη 27 Αυγούστου.

Eπίσης σημειώνεται ότι την Τρίτη 25/08, φτάνει στην Αθήνα ο Γερμανός Υπ. Εξωτερικών Χάικο Μάας για συνομιλίες με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αγκυρα για συνομιλίες με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.    

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.